Bilantul bolnavilor de psoriazis din Romania, impresionant

30/10/2015

Bilantul bolnavilor de psoriazis din Romania, impresionant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bilantul-bolnavilor-de-psoriazis-din-romania-impresionant/

acnee impact psihologic cicatriceLa capitolul psoriazis, Romania se situeaza pe unul din primele locuri din Europa.

“Unul din cele mai recente studii populationale pe care le-am condus indica o incidenta a psoriazisului in Romania de circa 4% – 5%, mai mare decat cea estimata pana acum”, a declarat recent, presedintele Societatii Romane de Dermatologie.

In cifre, bilantul arata impresionant: aproximativ 400.000 de romani sufera de psoriazis. Medicii spun ca tot mai multi pacienti dezvolta psoriazisul “vulgar”, o afectiune cutanata care revine ciclic la intervale relativ scurte.

“Oficial, peste 2% la suta din populatia Romaniei are aceasta boala de piele, insa numarul real de bolnavi este mult mai mare. Imbucurator este faptul ca rata de adresabilitate la medic este in continua crestere, mai mare cu 30% fata de anii anteriori si speram ca prin aceste campanii de informare sa inregistram noi cresteri”.

In plus a crescut increderea in terapia psoriazisului si in faptul ca boala poate fi tinuta sub control asftel incat sa asigure o calitate a vietii decenta, a declarat si dr. Alin Nicolescu, Secretar General SRD.

 GRATUIT pentru medicii de familie: Curs Psoriazis – 12 puncte EMC

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: