Stiri medicale

Bauturile indulcite cu putine calorii sunt eficiente in controlul greutatii

Data ultimei actualizari: 07/08/2014

pierdere-in-greutateUn nou studiu publicat in revista de specialitate “Obesity” confirma faptul ca bauturile indulcite cu un continut scazut de calorii sau fara calorii sunt eficiente in programele de pierdere in greutate. Studiul “Low/No Calorie Sweetened Beverage Consumption in the National Weight Control Registry” a aratat ca persoanele care urmau un program de pierdere in greutate sau de mentinere a greutatii prefera bauturile cu indulcitori hipocalorici datorita gustului bun, pentru ca le satisface setea sau pentru ca face parte din rutina.

58% dintre persoane  consuma cu regularitate bauturi cu indulcitori hipocalorici

Peste 50% dintre persoanele incluse in studiu si care doreau sa-si controleze greutatea actuala consumau cu regularitate bauturi cu indulcitori hipocalorici.

Doar 10% dintre persoanele care urmau acelasi program consumau bauturi indulcite cu zahar.

78% dintre persoane au semnalat ca bauturile cu indulcitori hipocalorici le ajuta sa reduca cantitatea de calorii

Peste jumatate dintre persoanele care erau incluse in programe de pierdere si de mentinere a unei greutati normale au confirmat faptul ca prin consumul de astfel de bauturi au reusit sa-si controleze si dieta, respectiv numarul de calorii la o masa.

42% dintre persoanele incluse in studiu au considerat ca, pentru pierderea in greutate, este foarte importanta o atentie acordata tipurilor de bauturi consumate, iar 40% sunt de parere ca acest lucru este important pentru mentinerea unei greutati adecvate.

Concluziile autorilor subliniaza faptul ca bauturile cu indulcitori hipocalorici pot juca un rol important pentru pierderea in greutate si pentru mentinere acestei greutati.

Expertii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) certifica faptul ca un control eficient al caloriilor din dieta zilnica este un pas esential pentru a ne controla greutatea.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.