Barbatii sunt mai fertili in vacanta

22/05/2011

Barbatii sunt mai fertili in vacanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/barbatii-sunt-mai-fertili-in-vacanta/

Barbatii sunt mai fertili in vacanta si ar trebui sa stea mai mult la plaja, scrie Daily Mail, potrivit Gandul.

Vitamina D, produsa de corp atunci cand acesta este expus la soare, creste calitatea spermei, arata un studiu efectuat pe 340 de voluntari.

Spermatozoizii devin “mai rapizi si mai penetranti”, spun cercetatorii danezi de la Universitatea din Copenhaga. Acestia au testat calitatea spermei a 300 de barbati alesi la intamplare si au analizat in laborator alte 40 de mostre,¬†scrie www.gandul.info.

In acelasi timp, s-a masurat si cantitatea de vitamina D din sangele celor implicati in studiu. Jumatate dintre ei aveau un nivel insuficient, din cauza expunerii pentru un timp prea scurt la lumina naturala. Lumina soarelui este principala sursa a vitaminei D, care controleaza nivelul de calciu si fosfor din organism si intareste oasele.

De asemenea, numarul barbatilor cu sperma sanatoasa era mult mai redus in randul celor care aveau o cantitate insuficienta de vitamina D in sange. In plus, acestia nu aveau nici aceeasi capacitate de absorbtie a calciului.

Descoperirea vine sa intareasca legatura dintre sperma si vitamina D si pare sa explice de ce cuplurile prefera sa conceapa copii pe durata vacantei.

Sursa: www.mediafax.ro

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: