Banii de care dispune Ministerul Sanatatii pentru vaccinuri

29/05/2017

Banii de care dispune Ministerul Sanatatii pentru vaccinuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/banii-de-care-dispune-ministerul-sanatatii-pentru-vaccinuri/

Ministerul Sanatatii are un buget de 153,6 mil. lei (35 mil. euro) pentru achizitia de vaccinuri din Programul National de Vaccinare, potrivit informatiilor transmise de oficialii ministerului.

„Bugetul pentru achizitia de vaccinuri in cadrul Programului National de Vaccinare este de 153,6 mil. lei si ar trebui achizitionate 2,7 milioane de doze de vaccin, conform prevederilor OMS (ordinul ministrului sanatatii) nr. 377/2017 privind aprobarea normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate publica pentru anii 2017 si 2018”, au transmis oficialii ministerului catre ZF.

Intrebati de publicatia mentionata de ce vaccinurile cu acelasi efect ca cele din programele nationale sunt comercializate si in farmacii, oficialii ministerului au transmis ca  vaccinurile sunt medicamente, iar farmaciile au ca obiect de activitate comertul cu medicamente.

“Nu se poate interzice farmaciilor sa comercializeze aceste vaccinuri, pentru ca s-ar ingradi si dreptul parintelui de a alege vaccinul pe care doreste sa-l administreze copilului sau, in cazul in care nu doreste sa ii fie vaccinat copilul cu vaccinul achizitionat de catre Ministerul Sanatatii. Mai mult, ar fi ingradit dreptul farmaciei de a comercializa medicamente”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: