Autoritatile vor sa reintroduca vaccinarea anti-HPV in Programul National de Vaccinare

24/03/2022
Autoritatile vor sa reintroduca vaccinarea anti-HPV in Programul National de Vaccinare

Autoritatile vor sa reintroduca vaccinarea anti-HPV in Programul National de Vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-vor-sa-reintroduca-vaccinarea-anti-hpv-in-programul-national-de-vaccinare/

Autoritatile sanitare din Romania iau in calcul reintroducerea vaccinului anti-HPV in Programul National de Vaccinare.

“Noi avem un program pe care l-am crescut serios. Am reusit sa facem acest vaccin pentru public si am facut-o ca si profesionisti, nu neaparat ca reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, in timp. Dupa esecul campaniei din anul 2008, lucrurile au intrat in normal si pe masura ce aceasta solicitare si interes pentru vaccin vor ramane, ne gandim sa-l reintroducem in Programul national de vaccinare ca si un vaccin care nu mai trebuie administrat la cerere. In momentul de fata, parintii acestor fete care sunt eligibile pot sa solicite medicului de familie sa fie inscrise pe o lista si Ministerul Sanatatii a facut mari eforturi in acest sens” a precizat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

Demnitarul a adaugat ca vaccinul anti-HPV se gaseste mai greu pe piata de profil, pentru ca la nivel global este o foarte mare cerere. Potrivit acestuia, exista chiar strategii de vaccinare cu mai putine doze pentru tarile unde incidenta cancerului de col uterin este mai mare, tocmai datorita acestei cereri.

“Vaccinurile nu sunt o resursa nelimitata si trebuie sa ai o politica pe termen mediu, cel putin, incat producatorul sa poata sa iti aloce deja o parte din productie. Nu avem, nu putem interveni in zona privata de comercializare a acestui vaccin, ne preocupa programul de sanatate publica”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

 

Etichete: vaccinarea anti-HPV, vaccinul anti-HPV, preventie cancer de col uterin

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: