Autoritatile sunt avertizate sa nu uite de bolnavii de tuberculoza in timpul pandemiei Covid-19

08/05/2020
Autoritatile sunt avertizate sa nu uite de bolnavii de tuberculoza in timpul pandemiei Covid-19

Autoritatile sunt avertizate sa nu uite de bolnavii de tuberculoza in timpul pandemiei Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-sunt-avertizate-sa-nu-uite-de-bolnavii-de-tuberculoza-in-timpul-pandemiei-covid-19/

Reprezentantii Fundatiei Romanian Angel Appeal anunta ca se alatura Stop TB Partnership si trag un semnal de alarma cu privire la impactul masurilor pentru prevenirea raspandirii COVID-19 asupra bolnavilor de tuberculoza.

Un studiu realizat de curand de Stop TB Partnership, cel mai mare organism mondial de lupta impotriva tuberculozei, avertizeaza in legatura cu accesul redus al pacientilor cu tuberculoza la diagnostic si tratament in contextul pandemiei COVID-19.

“In Romania, incepand din luna martie, atentia autoritatilor din domeniul medical a fost orientata, in mod justificat, catre gestionarea pandemiei COVID-19, ca urgenta de sanatate publica. In acelasi timp insa, masurile de restrictie a circulatiei au afectat accesul persoanelor cu simptome de TBC la diagnostic, iar serviciile de identificare activa au fost reduse drastic. Numarul persoanelor care s-au prezentat la spitale pentru diagnostic a scazut substantial iar pacientii necontagiosi au fost externati, urmand a lua tratamentul in ambulatoriu, la domiciliu. In lipsa masurilor de suport in comunitate si pe fondul tergiversarii adoptarii normelor de aplicare ale Legii 302 / 2018 privind masurile de control al tuberculozei, complianta la tratament, mai ales in cazul pacientilor vulnerabili, cu situatie socio-economica precara, este la risc”, se precizeaza intr-un comunicat transmis, vineri.

Potrivit sursei citate, Fundatia Romanian Angel Appeal transmit public Guvernului Romaniei, Ministerului Sanatatii si autoritatilor locale sa nu uite de bolnavii de tuberculoza in timpul pandemiei COVID-19, avertizand ca efectele pe termen lung nu vor putea fi gestionate.

Etichete: bolnavi tuberculoza, diagnostic tuberculoza, tratament bolnavi tuberculoza

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: