Autoritatile sunt avertizate sa nu uite de bolnavii de tuberculoza in timpul pandemiei Covid-19

08/05/2020

Autoritatile sunt avertizate sa nu uite de bolnavii de tuberculoza in timpul pandemiei Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-sunt-avertizate-sa-nu-uite-de-bolnavii-de-tuberculoza-in-timpul-pandemiei-covid-19/

Reprezentantii Fundatiei Romanian Angel Appeal anunta ca se alatura Stop TB Partnership si trag un semnal de alarma cu privire la impactul masurilor pentru prevenirea raspandirii COVID-19 asupra bolnavilor de tuberculoza.

Un studiu realizat de curand de Stop TB Partnership, cel mai mare organism mondial de lupta impotriva tuberculozei, avertizeaza in legatura cu accesul redus al pacientilor cu tuberculoza la diagnostic si tratament in contextul pandemiei COVID-19.

Continut educational:

“In Romania, incepand din luna martie, atentia autoritatilor din domeniul medical a fost orientata, in mod justificat, catre gestionarea pandemiei COVID-19, ca urgenta de sanatate publica. In acelasi timp insa, masurile de restrictie a circulatiei au afectat accesul persoanelor cu simptome de TBC la diagnostic, iar serviciile de identificare activa au fost reduse drastic. Numarul persoanelor care s-au prezentat la spitale pentru diagnostic a scazut substantial iar pacientii necontagiosi au fost externati, urmand a lua tratamentul in ambulatoriu, la domiciliu. In lipsa masurilor de suport in comunitate si pe fondul tergiversarii adoptarii normelor de aplicare ale Legii 302 / 2018 privind masurile de control al tuberculozei, complianta la tratament, mai ales in cazul pacientilor vulnerabili, cu situatie socio-economica precara, este la risc”, se precizeaza intr-un comunicat transmis, vineri.

Potrivit sursei citate, Fundatia Romanian Angel Appeal transmit public Guvernului Romaniei, Ministerului Sanatatii si autoritatilor locale sa nu uite de bolnavii de tuberculoza in timpul pandemiei COVID-19, avertizand ca efectele pe termen lung nu vor putea fi gestionate.

Etichete: bolnavi tuberculoza, diagnostic tuberculoza, tratament bolnavi tuberculoza

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza

Comisia Europeana: Pacientii spitalizati ar trebui testati atat pentru Covid-19, cat si pentru gripa in sezonul gripal