Autoritatile sanitare din Romania iau masuri vizavi de coronavirusul aparut in China

15/01/2020

Autoritatile sanitare din Romania iau masuri vizavi de coronavirusul aparut in China

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-sanitare-din-romania-iau-masuri-vizavi-de-coronavirusul-aparut-in-china/

Institutul National de Sanatate Publica a luat primele masuri in ceea ce priveste noul tip de coronavirus identificat in China. In acest sens au fost informate deja directiile de sanatate publica.

“Institutul de Sanatate Publica a luat deja primele masuri. Au fost informate directiile de sanatate publica cu privire la acest virus. Cazuistica va fi transmisa si catre unitatile sanitare. S-au emis primele avertismente de calatorie. S-a luat legatura deja cu MAE”, a declarat Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, citata de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, ea a precizat ca expertii in sanatate publica sustin ca pentru Romania exista un risc scazut de transmitere.

“Din ce spun expertii de sanatate publica pentru Romania exista un risc scazut de transmitere, deoarece nu exista zboruri directe cu acea regiune din China, iar cele mai multe porti de intrare sunt securizate de catre celelalte tari”, a explicat purtatorul de cuvant al MS.

Un prim caz de pneumonie cauzata de noul coronavirus chinez a fost identificat si in Thailanda. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii este vorba despre o pacienta care a calatorit in China.

Simptomele clinice la unii pacienti afectati de acest coronavirus au inclus: febra, dificultati respiratorii si leziuni pulmonare.

Etichete: coronavirus, coronavirus china, pneumonie, infectie respiratorie, SARS, virus china

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj