Autoritatile sanitare din Romania iau masuri vizavi de coronavirusul aparut in China

15/01/2020

Autoritatile sanitare din Romania iau masuri vizavi de coronavirusul aparut in China

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-sanitare-din-romania-iau-masuri-vizavi-de-coronavirusul-aparut-in-china/

Institutul National de Sanatate Publica a luat primele masuri in ceea ce priveste noul tip de coronavirus identificat in China. In acest sens au fost informate deja directiile de sanatate publica.

“Institutul de Sanatate Publica a luat deja primele masuri. Au fost informate directiile de sanatate publica cu privire la acest virus. Cazuistica va fi transmisa si catre unitatile sanitare. S-au emis primele avertismente de calatorie. S-a luat legatura deja cu MAE”, a declarat Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, citata de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, ea a precizat ca expertii in sanatate publica sustin ca pentru Romania exista un risc scazut de transmitere.

“Din ce spun expertii de sanatate publica pentru Romania exista un risc scazut de transmitere, deoarece nu exista zboruri directe cu acea regiune din China, iar cele mai multe porti de intrare sunt securizate de catre celelalte tari”, a explicat purtatorul de cuvant al MS.

Un prim caz de pneumonie cauzata de noul coronavirus chinez a fost identificat si in Thailanda. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii este vorba despre o pacienta care a calatorit in China.

Simptomele clinice la unii pacienti afectati de acest coronavirus au inclus: febra, dificultati respiratorii si leziuni pulmonare.

Etichete: coronavirus, coronavirus china, pneumonie, infectie respiratorie, SARS, virus china

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces restrictionat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta din cauza gripei

Companie pharma amendata cu 13 milioane de euro pentru ca a intarziat accesul bolnavilor de cancer la citostatice mai ieftine

Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba

Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

Conditii pentru inlocuirea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate