Autoritatile ruse spun ca au inteles gresit solicitarile OMS privind vaccinul Sputnik V

15/12/2021

Autoritatile ruse spun ca au inteles gresit solicitarile OMS privind vaccinul Sputnik V

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-ruse-spun-ca-au-inteles-gresit-cerintele-oms-privind-vaccinul-sputnik-v/

Autoritatile din Rusia au precizat ca au inteles gresit cererile formulate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si ca inca nu au prezentat documentele necesare pentru autorizarea vaccinurilor sale anti-COVID-19, la un an dupa lansarea intens mediatizata a vaccinului Sputnik V, informeaza agentiile internationale de presa.

“Nu am oferit inca informatiile care trebuiau furnizate pentru ca am avut o viziune diferita despre informatiile” care trebuiau de fapt transmise si despre “modul in care acestea fi trebuit sa fie transmise”, a declarat purtatorul de cuvant de la Kremlin, Dmitri Peskov, in fata reprezentantilor presei, dupa cum relateaza si Agerpres.

“Noi avem norme diferite”, a explicat el, precizand ca Rusia este pe cale “sa se adapteze progresiv la aceste cerinte” si ca autoritatile ruse nu au nimic sa isi reproseze, dupa cum scriu sursele citate.

“Ceilalti dezvoltatori de vaccinuri au reusit sa inteleaga ceea ce OMS le-a cerut pentru certificare. Si doar ‘ai nostri’ nu inteleg. Iar rezultatul este ca insisi cetatenii nostri nu au incredere in acest vaccin, pentru ca OMS nu poate sa il omologheze “, au scris pe Twitter reprezentantii Fondul de Lupta impotriva Coruptiei (FBK), formatiunea politica a principalului opozant rus, Alexei Navalnii, aflat in prezent in inchisoare.

In prezent, niciun vaccin anti-COVID-19 dezvoltat in strainatate nu este omologat in Rusia.

Etichete: Sputnik V, vaccin anti-Covid Sputnik, vaccin anti-Covid Rusia, OMS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: