Autoritatile mentin un grad inalt de vigilenta din cauza variantei Delta a noului coronavirus

29/06/2021

Autoritatile mentin un grad inalt de vigilenta din cauza variantei Delta a noului coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-mentin-un-grad-inalt-de-vigilenta-din-cauza-variantei-delta-a-noului-coronavirus/

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, spune ca se mentine un grad inalt de vigilenta in ceea ce priveste varianta Delta a noului coronavirus.

“Noi continuam sa secventiem conform strategiei de secventiere pe care a elaborat-o comisia de genetica. INSP continua sa ne trimita raspunsurile. Deocamdata, numarul de secventieri este unul destul de redus, dar continuam sa diagnosticam infectie cu varianta Delta. Da, ne ingrijoram in conditiile de acum, in care incidentele sunt destul de reduse, nu credem ca pe termen extrem de scurt avem motive de ingrijorare, dar pe termen mediu si lung cred ca trebuie sa continuam sa fi foarte vigilenti. (…) Luni de zile. Nu as vrea sa fac supozitii. Ideea este ca ne mentinem un grad inalt de vigilenta. Noi am prevazut in strategie si cadrul normativ, dar si sursele de finantare pentru ca solicitarile de secventiere sa vina din toate centrele regionale si ele sa fie centralizate la Bucuresti, unde sa fie lucrate”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Potrivit demnitarului, in prezent nu se fac multe secventieri intrucat nu sunt multe cazuri diagnosticate.

“In momentul acesta nu se fac multe secventieri pentru ca nu sunt nici multe cazuri diagnosticate. Cadrul exista, finantare exista, strategie exista’, a mai afirmat ministrul Ioana Mihaila.

Etichete: varianta delta, vigilenta varianta delta coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: