Au fost demarate dezbaterile pe noua Lege a Sanatatii

26/01/2012

Au fost demarate dezbaterile pe noua Lege a Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/au-fost-demarate-dezbaterile-pe-noua-lege-a-sanatatii/

legea Sanatatii dezbateriReprezentantii Ministerului Sanatatii au demarat astazi dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar. Totodata, cu acest prilej a fost revizuit si pachetul de servicii de baza acordat asiguratilor.

Astfel, prima intalnire a avut loc cu profesionistii din sistem, respectiv Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Farmacistilor din Romania si Colegiul Medicilor Dentisti din Romania.

“Scopul acestor consultari va fi acela de a cunoaste asteptarile tuturor celor implicati in functionarea sistemului sanitar, dar si a reprezentantilor societatii civile asupra acestui subiect. Principalele teme si principii de la care pornim discutia au ramas aceleasi, si anume care este ponderea sistemului privat in sistemul de asigurari de sanatate, organizarea spitalelor cu principalul scop ca personalul medical sa nu mai fie personal bugetar, dar si controlul calitatii serviciilor medicale. Sunt mai multe variante care pot fi luate in discutie.Vom propune fiecarui participant la discutii un chestionar cu toate aceste variante si vom vedea care este varianta care va fi acceptata in procentul cel mai mare”, a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Medicii si farmacistii prezenti au declarat in timpul intalnirii ca doresc o participare reala la dezbateri pentru ca, in opinia lor, cea mai importanta lege a Romaniei trebuie sa tina seama de expertiza celor care lucreaza in sistem, dar si de gradul de suportabilitate si acceptabilitate al cetatenilor. De asemenea, acestia au mai adaugat ca problema privat-public va fi determinata de filosofia sistemului, si anume cata responsabilitate sociala isi asuma statul si cata responsabilitate va avea cetateanul. Aceasta va fi stabilita in functie de pachetul de baza.

Consultarile vor continua in lunile urmatoare, conform calendarului afisat pe pagina de web a Ministerului Sanatatii, la adresa www.ms.ro.

 
Autor: Oana Ciornia

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: