Attila Cseke: La rectificarea bugetara, MS si CNAS au primit fonduri suficiente

09/09/2021

Attila Cseke: La rectificarea bugetara, MS si CNAS au primit fonduri suficiente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/attila-cseke-la-rectificarea-bugetara-ms-si-cnas-au-primit-fonduri-suficiente/

Ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila, spune ca fondurile alocate Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate la rectificarea bugetara sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile de zi cu zi din sistemul sanitar.

Potrivit demnitarului, banii ar ajunge inclusiv pentru tratamentul pentru bolnavii HIV-SIDA, pentru cei cu tuberculoza, dar si pentru plata personalului din centrele de vaccinare.

“Am avut o discutie cu cei din conducerea ministerului, pe care o sa o continuam, dar in mod special si despre aceasta parte financiara si pot sa asigur pe toata lumea ca la rectificarea bugetara, care a aparut aseara in Monitorul Oficial, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au primit fondurile necesare pentru continuarea activitatii si aceste fonduri sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile de zi cu zi din sistemul sanitar, inclusiv legat de programe, inclusiv pentru bolnavii HIV-SIDA, pentru tuberculoza si inclusiv pentru plata centrelor de vaccinare”, a spus Cseke Attila, potrivit Agerpres.

Reamintim ca fostul ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila, spunea, la conferinta de prezentare a bilantului la finalul mandatului de patru luni, ca situatia fondurilor pentru programele nationale de sanatate este dramatica.

De altfel, si pacientii cronici din Romania au transmis o scrisoare deschisa prin afirma ca aceasta lipsa fondurilor destinate acestor programe nationale de sanatate este semnalata de toate centrele regionale de boli infectioase din Romania.

Etichete: rectificare bugetara ministerul sanatatii, fonduri programe nationale de sanatate, fonduri pentru plata centrelor de vaccinare, attila cseke

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: