AstraZeneca: Date pozitive privind eficienta unui medicament anti-Covid

09/06/2022
AstraZeneca: Date pozitive privind eficienta unui medicament anti-Covid

AstraZeneca: Date pozitive privind eficienta unui medicament anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/astrazeneca-date-pozitive-privind-eficienta-unui-medicament-anti-covid/

Compania AstraZeneca a publicat noi date pozitive obtinute in urma unui studiu clinic de faza 3 care a vizat testarea medicamentului sau anti-Covid, informeaza AFP.

Aceste rezultate, publicate in revista The Lancet Respiratory Medicine, arata ca Evusheld “aduce o protectie statistica notabila impotriva evolutiei spre o forma severa de COVID-19 sau spre deces in comparatie cu utilizarea unui placebo”, a anuntat compania AstraZeneca intr-un comunicat de presa citat si de Agerpres.

Potrivit surselor citate, studiul “arata beneficiul oferit de tratamentul in ambulatoriu cu Evusheld impotriva cazurilor de COVID-19 usoare pana la moderate”, au transmis reprezentantii producatorului farmaceutic anglo-suedez.

In acest studiu clinic intitulat TACKLE, “90% dintre participanti prezentau un risc de progresie a bolii COVID-19 spre o forma severa din cauza unor comorbiditati sau a varstei lor”, precizeaza acelasi comunicat.

Studiul a fost realizat in 95 de clinici din Statele Unite, America Latina, Europa si Japonia pe un esantion de 903 participanti.

“In pofida succesului vaccinurilor anti-COVID-19, multi oameni, in special persoane varstnice sau care sufera de comorbiditati sau care sunt imunodeprimate, risca inca sa faca forme grave de COVID-19. Alte optiuni sunt necesare pentru a impiedica progresia bolii si pentru a reduce presiunea pe sistemele de sanatate, mai ales odata cu aparitia noilor variante “, a declarat Hugh Montgomery, profesor de tehnici de terapie intensiva la University College London si totodata unul dintre coordonatorii studiului, conform surselor citate.

Medicamentul beneficiaza de o autorizatie de comercializare in Uniunea Europeana si de o autorizatie conditionata in Marea Britanie pentru tratamentele de preventie.

Etichete: medicament anti-covid, astrazeneca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: