ASSMB va achizitiona halate si manusi de unica folosinta pentru medicii de familie

10/04/2020

ASSMB va achizitiona halate si manusi de unica folosinta pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/assmb-va-achizitiona-halate-si-manusi-de-unica-folosinta-pentru-medicii-de-familie/

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a fost mandatata sa achizitioneze halate si manusi de unica folosinta destinate medicilor de familie, costul estimat fiind de 1,3 milioane de lei fara TVA.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat, vineri, in unanimitate, proiectul ‘In sprijinul medicilor de familie’.

“Se mandateaza Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti sa achizitioneze un numar de 120.000 de halate, respectiv un numar de 2.000 de cutii de manusi de unica folosinta (100 buc/cutie) destinate medicilor de familie, costul estimat fiind de 1.300.000 de lei fara TVA”, prevede proiectul de hotarare, potrivit Agerpres.

Finantarea se va realiza din bugetul ASSMB, prin virare de credite bugetare.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Boala artrozica

“In vederea descongestionarii serviciilor de primiri-urgente din cadrul spitalelor, este recomandabil ca primul triaj al pacientilor care prezinta simptome specifice infectiei cu virusul SARS-CoV-2 sa se realizeze in cadrul cabinetelor medicilor de familie. In acest sens, pentru evitarea contaminarii atat a personalului medical, cat si a celorlalti pacienti si in scopul reducerii timpilor de asteptare, este imperios necesar a se asigura echipament de protectie (halate si manusi de unica folosinta), destinat prevenirii raspandirii coronavirusului. Obiectivul principal al acestui proiect este achizitionarea de echipament de protectie necesar limitarii infectarii intracomunitare cu noul coronavirus pentru a veni in sprijinul medicilor de familie si a pacientilor deopotriva”, mai prevede referatul de aprobare al proiectului, conform sursei citate.

Etichete: halate pentru medici, manusi de unica folosita, materiale de protectie medici de familie, assmb

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid