ASSMB: Ancheta la Spitalul Coltea

29/07/2016

ASSMB: Ancheta la Spitalul Coltea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/assmb-ancheta-la-spitalul-coltea/

sala-de-operatiiConducerea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB) Bucuresti a demarat o ancheta pentru a identifica imprejurarile si cauzele care au condus la producerea incidentului de la Spitalul Coltea.
“Reprezentantii institutiei s-au deplasat la Spitalul Coltea unde au avut discutii cu managementul unitatii medicale pentru a afla daca aparatul era in garantie sau exista un contract de mentenanta si daca s-au efectuat revizii in conformitate cu instructiunile tehnice ale producatorului. Ancheta va stabili de asemenea daca au fost incalcate reglementarile legale in vigoare, raspunderile si masurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare in viitor”, scrie intr-o informare de presa.

Potrivit  comunicatului, Spitalul Coltea este una dintre cele 19 unitati medicale administrate de ASSMB cu un buget aprobat anual de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si gestionat de conducerea spitalului.
“ASSMB nu a fost informata ca ar exista astfel de deficiente la aparatura spitalului si nici nu au fost solicitate fonduri suplimentare in acest scop”, se mai precizeaza in document.

Persoana implicata in acest incident, dr. Stamate Marian, este in prezent monitorizat in sectia terapie intensiva, cu functii vitale stabile.

Potrivit Agerpres, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, a precizat joi, in legatura cu incidentul de la Spitalul Coltea din Capitala, in care un pacient si doi medici au fost electrocutati in timpul unei interventii chirurgicale, ca este o situatie anormala, iar managementul eficient al unei unitati sanitare nu ar trebui sa permita un asemenea lucru.

El a adaugat ca acest lucru nu inseamna ca Ministerul Sanatatii este “impasibil, ca nu ii pasa, ca nu-l intereseaza sau ca si-a luat mana” de pe spitale, precizand ca MS va face un control la Coltea in cel mai scurt timp.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi