Asociatia de Podiatrie, sprijinita de OAMGMAMR in dezvoltarea podiatriei in Romania

01/10/2015

Asociatia de Podiatrie, sprijinita de OAMGMAMR in dezvoltarea podiatriei in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asociatia-de-podiatrie-sprijinita-de-oamgmamr-in-dezvoltarea-podiatriei-in-romania/

Colaborarea medic, farmacist si asistent de farmacieAsociatia de Podiatrie s-a intalnit cu asistentii medicali, viitori specialisti in podiatrie in cadrul celei de-a XIII-a editii a Conferintei Nationale a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania desfasurate la Craiova.

La evenimentul desfasurat in perioada 22-26 septembrie, la Craiova, dr. Norina Gavan, presedintele Asociatiei de Podiatrie a sustinut workshopul „Punct de vedere al podiatrului in ingrijirea piciorului diabetic”, in fata a peste 500 de asistenti medicali prezenti.

“Importanta includerii specialistilor in podiatrie in echipele pluridisciplinare de ingrijire a piciorului diabetic a inceput sa fie constientizata si in Romania, iar interesul extrem de crescut al participantilor la workshopul pe care l-am tinut in cadrul Conferintei Nationale a OAMGMAMR este cea mai buna dovada in acest sens. Un podiatru este cel mai eficient specialist in gestionarea problemelor piciorului si speram ca un numar cat mai ridicat de asistenti medicali sa se alature demersului nostru de a dezvolta podiatria in Romania si sa participe la cursurile pe care le vom demera chiar in primavara anului viitor. Podiatria are un rol major in tratamentul neuropatiei diabetice, al infectiilor, in prevenirea amputatiilor, dar si in managementul unor boli care ies din sfera diabetului, dar care afecteaza piciorul”, a declarat dr. Norina Gavan.

Demersurile Asociatiei de Podiatrie se bucura de sustinerea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

“Salutam participarea Asociatiei de Podiatrie la conferinta si totodata sprijinim actiunile si initiativele pe care asociatia le desfasoara si le vom sustine si la nivel ministerial. Ma refer, mai ales, la cursul de specializare in podiatrie dedicat asistentilor medicali, pe care Asociatia de Podiatrie il va derula anul viitor si care inseamna o oportunitate de dezvoltare profesionala pentru asistenti, dar mai ales, un progres si o mai buna ingrijire pentru persoanele cu diabet zaharat si picior diabetic”, a declarat Mircea Timofte, presedintele Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

Programul educational din 2016 aflat pe agenda Asociatiei de Podiatrie ii vizeaza pe asistentii medicali care doresc sa se specializeze sau sa obtina competenta in podiatrie, dupa ce, la inceputul lui septembrie 2015, Asociatia a incheiat primul curs dedicat formatorilor in podiatrie din Romania.

Asociatiei de Podiatrie va dedica, intr-o prima faza, cursurile de specializare in podiatrie problematicii piciorului diabetic, in vederea reducerii impactului pe care aceasta complicatie a diabetului zaharat o are asupra persoanelor cu diabet si a cresterii calitatii vietii acestora.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cseke Attila: Este nevoie de o noua abordare a campaniei de vaccinare, mai ales in zonele rurale

Metodologie noua de monitorizare a sarcinii | Carnetul gravidei

DSP Sibiu: Includerea medicilor de familie in activitatea de eliberare a certificatelor verzi

Streinu-Cercel: Sistemul sanitar din Romania este blocat in momentul de fata

Autoritatile vor sa atinga pragul de imunizare colectiva pana la finalul anului