Asigurarea personalului medical in centrele de vaccinare, o provocare reala

10/03/2021

Asigurarea personalului medical in centrele de vaccinare, o provocare reala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asigurarea-personalului-medical-in-centrele-de-vaccinare-o-provocare-reala/

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Dr. Valeriu Gheorghita, a precizat ca la acest moment este o provocare reala asigurarea personalului medical in centrele de vaccinare.

“Sunt judete, nu peste tot, dar sunt judete in care este destul de dificil sa se gaseasca intr-un timp scurt persoane care sa lucreze in aceste centre de vaccinare si este si unul dintre motivele pentru care nu putem, peste noapte, deschide noi centre de vaccinare. In primul rând, personalul respectiv trebuie sa beneficieze de câteva sesiuni de training, sa cunoasca procedurile, sa stim si sa avem asigurarea si certitudinea ca cunosc toate aceste circuite si proceduri din centrul de vaccinare (…). Este important sa avem si organizarea spatiilor care sa fie avizate de Directiile de Sanatate Publica. Toate centrele pe care noi le-am prevazut sunt cunoscute inclusiv cu adresa si coordonatori de centre, deci, pentru aceste centre, teoretic, nu ar trebui sa avem probleme de operationalizare, insa, in functie de capacitatea si de nevoia pe care o vom avea, noi luam in calcul deschiderea si a altor centre de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheoghita intr-o conferita de presa.

Problema lipsei de personal se observa mai ales atunci cand vine vorba de operationalizarea echipelor mobile de vaccinare.

“Sunt judetele care, intr-adevar, nu au suficienta capacitate de a mobiliza echipe mobile care sa asigure vaccinarea intr-un ritm pe care noi ni l-am dori, adica de a vaccina mai repede, in mod deosebit persoanele care sunt in imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare. Dar, da, resursa umana este o problema si speram ca partea de materiale medico-sanitare sa nu reprezinte o problema, desi la nivel mondial este una dintre provocarile pentru succesul campaniilor de vaccinare”, a mai declarat presedintele CNCAV.

Etichete: centre de vaccinare, personal medical centre de vaccinare, echipe mobile vaccinare

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Romus Nistor says:

    Sunt doctor.Am incheiat un contract de colaborare cu un centru de vaccinare. Dar 90 lei pe ora brut. mai bine stau acasa. Am depasit varsta.candsSe face munca voluntara

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: