Arafat: Vaccinarea este solutia pentru toate variantele de Covid-19 care exista in acest moment

09/06/2021

Arafat: Vaccinarea este solutia pentru toate variantele de Covid-19 care exista in acest moment

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-vaccinarea-este-solutia-pentru-toate-variantele-de-covid-19-care-exista-in-acest-moment/

Medicul Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, spune ca, potrivit datelor existente, vaccinarea protejeaza si reduce riscul unei forme grave de COVID-19, inclusiv in cazul tulpinii indiene a SARS-CoV-2.

“Pana acum, din ce date avem, vaccinurile au o eficienta variabila. Da, sunt studii care arata, unele poate mai putin sau mai mult, dar nu inseamna ca nu au efect si nu sunt eficiente. Acest lucru se analizeaza de catre oamenii de stiinta. Daca vor trebui adaptari, daca va trebui suplimentarea de doze cu anumite modificari. Acest lucru o sa il vedem. La acest moment, vaccinarea protejeaza si reduce sansa sa ai o forma grava, inclusiv fata de varianta indiana, din ce stim. Daca lucrurile stiintifice vin cu alte informatii, pentru ca se fac studii, pot sa apara oricand studii noi, atunci se va adapta tot stiinta pentru a rezolva aceasta problema. Exista mijloacele, exista posibilitatea de adaptare si aceasta adaptare se va face in timpul cel mai scurt. Important este insa ca, daca nu se vaccineaza deloc persoana, vulnerabilitatea si expunerea este mult mai mare si pentru persoana respectiva si pentru persoanele din jurul ei. Ramane vaccinarea solutia pentru toate variantele care exista in acest moment”, a declarat Arafat citat de Agerpres.

Etichete: vaccinarea anti-Covid, protectie impotriva Covid-19, varianta indiana covid-19, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: