Arafat: Trebuie oprit microfonul celor care dezinformeaza

18/10/2021

Arafat: Trebuie oprit microfonul celor care dezinformeaza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-trebuie-oprit-microfonul-celor-care-dezinformeaza/

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), spune ca trebuie oprit microfonul celor care dezinformeaza si incurajeaza oamenii sa nu se vaccineze.

“Trebuie oprit microfonul tuturor care vin si dezinformeaza si spun oamenilor sa nu se vaccineze, pur si simplu. Si i-as lasa pe oamenii care se pricep la acest domeniu sa explice de ce trebuie sa se vaccineze. Am trecut printr-o perioada grea, printr-o perioada de dezinformari, de toate posibilitatile prin care sa convingem oamenii sa nu respecte, sa nu aiba incredere in ce spun autoritatile”, a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

In opinia sa, acum suntem la momentul in care sa facem asa.

“Macar doua – trei luni, dupa care putem sa continuam cum vrem, dar in acest moment trebuie oprit microfonul, cel putin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook si YouTube o sa permita sa faca ce vor acolo, dar macar la dezbateri sa ne indreptam catre a sfatui populatia corect, pe linie sanitara, cu sfaturile care sunt bazate stiintific si sa explicam de ce este mai bine sa te vaccinezi decat sa ramai nevaccinat si ce poate sa se intample cu tine si cu familia daca ramai nevaccinat”, a mai adaugat seful DSU, potrivit sursei citate.

Etichete: dezinformare pandemie, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Florina Cristina Comanici says:

    Este necesar un formular de consimtamant informat explicit detaliat pentru cei care se vaccineaza, care sa contina obligatoriu datele din EPAR (European Public Assesment Report) publicate pe site-ul Agentiei Europene a Medicamentului. In prezent nu exista un formular scris de consimtamant informat al pacientului, care ar trebui sa contina toate detaliile. Doar un rand intr-un tabel (“Au fost furnizate pacientului urmatoarele informatii in legatura cu actul medical”), la care pacientul bifeaza Da sau Nu la “Beneficiile si consecintele actului medical, insistandu-se asupra urm[toarelor:” si la “Riscurile potentiale ale actului medical, insistandu-se asupra:”. Nu apare nimic scris la insistandu-se asupra…beneficiilor, riscurilor si consecintelor.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial