Arafat: Refuzul spitalelor de a primi pacienti – o problema care trebuie rezolvata urgent

03/07/2019

Arafat: Refuzul spitalelor de a primi pacienti – o problema care trebuie rezolvata urgent

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-refuzul-spitalelor-de-a-primi-pacienti-o-problema-care-trebuie-rezolvata-urgent/

Dr. Raed Arafat , seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, spune ca unul dintre cele mai dificile lucruri cu care se confrunta angajatii este legat de refuzul spitalelor regionale de a primi pacienti.

Potrivit acestuia, este una dintre problemele majore si una dintre problemele care trebuie sa fie rezolvate urgent, pentru ca orice medic de garda, simplu, poate sa spuna: ‘nu primesc un bolnav’, cand el este ultima sansa a bolnavului si pentru acest lucru trebuie gasita solutie.

Continut educational:

“La accidentul vascular cerebral problema pe care o vad in viitor posibila este primirea bolnavilor de la spitalele mai mici catre spitalele judetene, pentru ca AVC-urile sunt multe, sau chiar transferul bolnavilor de la un centru la altul pe ideea ca nu sunt locuri in Terapie Intensiva sau ca nu avem loc pentru bolnavi si sa ne trezim ca suferim de aceeasi problema”, a sustinut secretarul de stat in MAI, citat de Agerpres.

Medicul a mai precizat ca exista un ordin de ministru inca din anul 2006, care prevede ca ‘lipsa locurilor nu permite refuzul bolnavului daca acolo este sansa lui de a-i fi salvata viata’.

De asemenea, el a semnalat si faptul ca unele dintre aeroporturi se inchid noaptea, iar in unele cazuri ROMATSA refuza sa deschida aeroportul pentru o misiune medicala.

Etichete: refuz spitale pacienti, accidentul vascular cerebral, departamentul pentru situatii de urgenta, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: