Arafat motiveaza decizia de inchidere a scolilor: Riscul nu este atat asupra copiilor, cat asupra familiilor

09/11/2020

Arafat motiveaza decizia de inchidere a scolilor: Riscul nu este atat asupra copiilor, cat asupra familiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-motiveaza-decizia-de-inchidere-a-scolilor-riscul-nu-este-atat-asupra-copiilor-cat-asupra-familiilor/

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretarul de stat Raed Arafat, spune ca decizia de mutare a cursurilor in mediul online, la nivel national, s-a luat atat pentru reducerea mobilitatii si a contactului, cat si pentru scaderea riscului de imbolnavire de la copii la familiile lor.

“Motivul pentru care scoala fost trecuta la online pe plan national este reducerea mobilitatii si contactului si reducerea unui anumit risc de imbolnavire de la copii la familiilor lor. Riscul nu este atat asupra copiilor, cat asupra familiilor”, a spus Raed Arafat, la Digi 24, citat si de Agerpres.

El a punctat faptul ca decizia este una epidemiologica, iar in analiza autoritatilor s-a tinut cont de faptul ca o parte din institutiile scolare isi mutasera activitatile in mediul online, din cauza cresterii numarului de cazuri, iar altele urmau sa faca acest lucru.

Raed Arafat a mai spus ca, in ciuda faptului ca exista pareri diferite, unii dintre parinti doresc ca scoala sa se mute online, la fel ca si o parte a profesorilor, care considera ca decizia este una buna.

Etichete: inchiderea scolilor, cursuri online, risc imbolnavire copii covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: