Arafat, despre participarea medicilor la conferinte

09/08/2016

Arafat, despre participarea medicilor la conferinte

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-despre-participarea-medicilor-la-conferinte/

confDoctorul Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta si secretar de stat in MAI, a precizat ca sunt necesare “reglementari foarte clare” astfel incat medicii sa nu mai mearga la conferinte internationale cu sprijinul firmelor farmaceutice.

“Cand vii la medic si ii spui ca nu mai poate pleca deloc pe banii unei firme, trebuie sa-i dai bani sa plece la o conferinta macar o data la doi ani. Spitalul trebuie sa-i asigure – sau unde sunt angajati – o data la doi ani macar o deplasare pentru o conferinta internationala pentru ca asa invata medicul si e normal sa plece la conferinte. (…) In orice spital modern din afara medicul este trimis de angajatorul lui cel putin o data la doi ani, trei ani, un an – depinde de pregatirea lui, de ce face”, a declarat Dr. Raed Arafat la Digi 24.

In pledoaria sa, el a vorbit de cum sunt trimisi la conferinte internationale medicii care lucreaza in sistemul de urgenta.

“In fiecare an, prin Fundatia pentru SMURD trimitem 100 de medici, asistenti, paramedici si rezidenti de medicina de urgenta la Congresul european de medicina de urgenta. Avem o intelegere cu organizatorii congresului, ne dau taxa redusa”, a mai afirmat Arafat, potrivit Agerpres.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului