Aproximativ 8000 de nou – nascuti mor in fiecare zi in lume

21/05/2014

Aproximativ 8000 de nou – nascuti mor in fiecare zi in lume

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproximativ-8000-de-nou-nascuti-mor-fiecare-zi-lume/

diabet-la-copiiAproximativ 8000 de nou – nascuti mor in fiecare zi la nivel mondial si 7000 de copii nascuti morti sunt inregistrati in fiecare zi, conform unui nou studiu britanic realizat de specialistii de la London School of Hygiene and Tropical Medicine. Preventia acestui numar ingrijorator de decese ar putea fi realizata, conform specialistilor, prin accesul mamelor la servicii medicale din primele zile ale sarcinii.

Lipsa fondurilor creste numarul de nou-nascuti care mor

Decesul a trei milioane de mame si copii, cazuri inregistrate in fiecare zi la nivel global, ar putea fi prevenit daca femeile ar putea accesa serviciile medicale de specialitate.

Studiul realizat de London School of Hygiene and Tropical Medicine la care au participat 54 de experti din 17 tari arata ca scaderea numarului de decese ar putea fi realizat pana in 2025 daca fiecare persoana ar dona un dolar pentru ingrijiri materne.

820.000 de nasteri de copii morti ar putea fi prevenite pana in 2025

Doar prin strangerea de fonduri pentru servicii medicale de ingrijire maternala ar putea fi prevenit un numar extrem de mare de decese preconizate pana in anul 2025.

Complicatiile in timpul sarcinii sau la nastere determina de asemenea ca aproximativ 250.000 de femei sa moara anual la nivel mondial.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: