Aproximativ 60.000 de angajati din sistemul de invatamant doresc sa se vaccineze in urmatoarea saptamana

22/02/2021
Aproximativ 60.000 de angajati din sistemul de invatamant doresc sa se vaccineze in urmatoarea saptamana

Aproximativ 60.000 de angajati din sistemul de invatamant doresc sa se vaccineze in urmatoarea saptamana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproximativ-60-000-de-angajati-din-sistemul-de-invatamant-doresc-sa-se-vaccineze-in-urmatoarea-saptamana/

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, spune ca aproximativ 60.000 de persoane angajate in sistemul de invatamant doresc sa se vaccineze anti-COVID in urmatoarea saptamana in centre cu echipe mobile.

“Exista o situatie cu 60.000 de persoane, angajati din invatamant, care doresc sa se vaccineze in urmatoarea saptamana si sunt convins ca, inca din aceasta saptamana, se va putea organiza la nivelul fiecarui judet un centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajati din sistemul de invamant vaccinati, din care exact jumatate vaccinati si cu rapel”, a declar ministrul Cimpeanu, citat de Agerpres.

Potrivit demnitarului, in prima faza, se vaccineaza cu prioritate in centre mobile personalul didactic din invatamantul primar, gimnazial, liceal si universitar.

“42.000 s-au vaccinat deja. Se adauga aproape 8.000 personalul din invatamantul superior medical care s-a vaccinat in calitate de personal medical, desi este si cadru didactic in acelasi timp. Deci avem 50.000 de vaccinati, se adauga cei 60.000 care au dorit sa se vaccineze in urmatoarea saptamana in centre mobile. Deci, vom ajunge la 110.000, cel mai probabil, din cei 200.000 de angajati care si-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (…) Din invatamantul primar, gimnazial, liceal si universitar in prima faza se vaccineaza cu prioritate personalul didactic”, a mai precizat ministrul Educatiei potrivit sursei citate.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare personal din invatamant, vaccinare anti-covid profesori

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: