Aproximativ 220 de cazuri confirmate de variola maimutei (ECDC)

26/05/2022

Aproximativ 220 de cazuri confirmate de variola maimutei (ECDC)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproximativ-220-de-cazuri-de-variola-maimutei-ecdc/

Numarul de cazuri confirmate de variola maimutei la nivel mondial a ajuns la aproximativ 220 in afara tarilor in care boala este endemica, potrivit unui raport publicat Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC), conform AFP.

In total, 19 tari in care boala este neobisnuita, majoritatea in Europa, au raportat cel putin un caz confirmat, indica ECDC intr-o nota epidemiologica recent publicata, conform Agerpres.

In afara celor 11 tari africane in care aceasta boala rara este endemica, trei tari concentreaza in prezent majoritatea cazurilor confirmate: Marea Britanie, prima tara in care au fost observate cazuri neobisnuite la inceputul lui mai (71 de cazuri), Spania (51) si Portugalia ( 37), potrivit ECDC.

Europa concentreaza majoritatea cazurilor, dintre care 118 in tarile din UE. Canada (15), Statele Unite (9), Australia (2), Israel (1) si Emiratele Arabe Unite (1) sunt cele sase tari din afara Europei cu cazuri considerate confirmate.

Cazurile suspecte nu sunt luate in considerare in bilant.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a confirmat o situatie atipica, dar a considerat ca este posibila “oprirea” acestei transmiteri a bolii intre oameni.

Intrebari si raspunsuri despre variola maimutei, AICI.

 

Etichete: variola maimutei, ECDC

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: