Aproape 80 de cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2, la Arad

12/11/2020
Aproape 80 de cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2, la Arad

Aproape 80 de cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2, la Arad

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproape-80-de-cadre-medicale-infectate-cu-sars-cov-2-la-arad/

Aproape 80 de cadre medicale din judetul Arad sunt infectate cu SARS-CoV-2, marea majoritate fiind asistenti medicali din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU).

Purtatorul de cuvant al SCJU, Simina Roz, a declarat ca cea mai grava situatie s-a inregistrat la inceputul saptamanii, cand 101 cadre medicale erau bolnave de COVID-19, din care 53 de asistenti medicali si 22 de medici, relateaza Agerpres.

“In ultimele zile, multi dintre colegii nostri au fost declarati vindecati, iar astazi mai avem 62 de bolnavi de COVID-19, majoritatea fiind asistenti medicali’”, a spus Simina Roz, potrivit sursei citate.

Seful Directiei de Sanatate Publica Arad, Horea Timis, a adaugat ca alte 10 cadre medicale sunt infectate la Spitalul Orasenesc Ineu, trei la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) si trei la spitale private.

In total, potrivit sefului DSP, 78 de cadre medicale sunt bolnave de COVID-19.

De altfel, reprezentantii SAJ Arad spun ca situatia s-a imbunatatit, in conditiile in care saptamana trecuta erau bolnavi 16 angajati, majoritatea medici si asistenti care lucreaza pe ambulante.

Etichete: cadre medicale covid-19, personal medical coronavirus, spitalul judetean arad, serviciul de ambulanta arad

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: