Suceava: Aproape 3000 de asigurati au refuzat cardul de sanatate din motive religioase sau de constiinta

23/02/2017

Suceava: Aproape 3000 de asigurati au refuzat cardul de sanatate din motive religioase sau de constiinta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproape-3000-de-asigurati-au-refuzat-cardul-de-sanatate-din-motive-religioase-sau-de-constiinta/

card-min

In judetul Suceava, 2.955 de persoane au refuzat cardul national de sanatate din motive religioase sau de constiinta. Acestor persoane le-au fost eliberate adeverinte inlocuitoare.

Potrivit directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), Cristi Bleortu, anul trecut au fost eliberate si 4.012 adeverinte de inlocuire a cardului national de sanatate pentru asiguratii care le-au pierdut sau deteriorat, precum si 11.878 adeverinte ce atesta calitatea de asigurat pentru cei care nu au primit cardul national.

Conform Agerpres, Bleotu a mai spus ca operatorul de servicii postale a returnat CJAS Suceava peste 22.000 de carduri nationale de sanatate in cursul anului trecut deoarece nu au putut fi inmanate beneficiarilor.

Conform sursei mentionate, el a mai a precizat ca institutia a distribuit 12.793 de carduri nationale de sanatate din totalul celor 22.265 returnate de operatorul de servicii postale.

Pentru judetul Suceava, s-au tiparit peste 420.000 de carduri nationale de sanatate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: