Aproape 3.500 de cazuri de rujeola in Romania

15/03/2017

Aproape 3.500 de cazuri de rujeola in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproape-3-500-de-cazuri-de-rujeola/

RUJEOLA

La ultima raportare oficiala, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania a fost de 3.446. Au fost inregistrate imbolnaviri in 37 de judete ale tarii, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacientilor, informeaza INSP pe site-ul institutiei.

Dintre cele 17 persoane decedate, 5 provin din judetul Arad, 4 sunt in judetul Timis, cate 3 in Dolj si Caras Severin, fiind si cate un caz in judetul Satu Mare si municipiul Bucuresti.

“Ca masura de limitare a extinderii rujeolei, a fost organizata si se desfasoara la nivel national o campanie de vaccinare copiilor cu varste cuprinse intre 9 luni si 9 ani”, se arata in informarea INSP.

In judetul Timis, de exemplu, Directia de Sanatate Publica (DSP) are in acest moment luate in evidenta 532 de cazuri de rujeola confirmare.

De la inceputul epidemiei si pana acum, s-au inregistrat patru decese, toate cazurile fiind aparute la persoane nevaccinate ROR.

“La finele anului 2016 erau luate in investigatie 490 de cazuri, din care au fost infirmate prin investigatii de laborator 29, deci vorbim despre 461 de cazuri confirmate. Numarul total de decese inregistrare in judet, datorita rujeolei, din iunie 2016 pana acum este de patru”, a declarat, conform Agerpres, purtatorul de cuvant al DSP Timis, Dana Spac.

Tot ea a mai preciziat ca la data de 13 martie 2017 erau 547 de cazuri luate in investigatie, din care au fost infirmate prin probe de laborator 15, ceea ce inseamna ca in prezent sunt in supraveghere sau investigare 532 de cazuri de rujeola.

 

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. SARKADI STEFAN says:

    Sunt medic “veteran” si in decursul anilor am fost participant la Programele Nationale de vaccinari care se schimbau aproape din 2-3 ani. De ce? M-am lamurit. M.S. schimba protocoalele de vaccinari in functie de cum putea permite bugetul pt. procurarea vaccinurilor…E chiar culmea sa nu-ti poti organiza un plan de vaccinari care sa se mentina macar 10 ani de zile din cauza lipsei cronice de vaccinuri… De ce mama dracului nu se poate intr-o tara normala reorganiza functionarea unei Companii cum este “Cantacuzino”? A fost OK in vremea lui Ceausescu? Acum nu este O.K. in vremea lui”Pazvanti”?

  2. Mihaela Gologan says:

    Este vina exclusiva a autoritatilor, care nu au un plan de vaccinare pus la punct. Eu am un baiat de 8 ani si nu am fost instiintati de faptul ca avem rapel de facut. Scoala paseaza responsabilitatea la pediatru, acesta parintilor,…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: