APMGR :Transparenta in delistarea medicamentelor

02/02/2015

APMGR :Transparenta in delistarea medicamentelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/apmgr-transparenta-delistarea-medicamentelor/

pastile-somnifere-alzheimerLuni, 3 februarie, directorul executiv al APMGR, Laurentiu Mihai a declarat ca  Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice este de acord cu dreptul autoritatilor de a delista medicamente compensate si gratuite, insa acest lucru trebuie sa se faca dupa criterii transparente si sa existe alternativa terapeutica pentru moleculele eliminate.

“Pentru producatorii de generice, propunerea de delistare aflata in dezbatere publica aduce doua probleme. Nepunand nici o clipa la indoiala dreptul autoritatilor de a evalua lista de compensate, consideram ca este foarte important ca aceasta sa se faca dupa criterii transparente, cunoscute, si care sa nu puna in pericol accesul la tratament al pacientilor. In acest moment lista cuprinde cel putin un medicament care odata scos de pe lista nu ar mai avea alt inlocuitor, iar pe de alta parte sunt doua sau trei propuneri care nu respecta criteriile din legislatia privind evaluarea tehnologiilor medicale”, a declarat  Laurentiu Mihai, citat de Agerpres.

Directorul APMGR mai spune ca, “ar fi foarte normal” ca atunci cand un medicament este scos de pe lista de compensate si gratuite, pacientii sa poata gasi un inlocuitor in lista la acelasi pret si cu aceeasi eficienta terapeutica.  Si, ca sunt propuse pentru eliminarea de pe lista de medicamente compensate si gratuite medicamente pentru diabet si afectiuni cardiovasculare.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: