APMGR cere introducerea calculului diferentiat al taxei clawback

18/03/2014

APMGR cere introducerea calculului diferentiat al taxei clawback

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/apmgr-cere-introducerea-calculului-diferentiat-al-taxei-clawback/

medicamente compensateAsociatia producatorilor de medicamente generice din Romania (APMGR) cere Guvernului Romaniei introducerea calculului diferentiat al taxei clawback. Acestia atrag atentia ca aplicarea taxei clawback in forma actuala poate afecta major capacitatea de productie farmaceutica din Romania.

Unele medicamente cu preturi accesibile ar putea disparea de pe piata

Reprezentantii APMGR precizeaza ca in lipsa introducerii calculului diferentiat al taxei clawback ar putea sa dispara anumite medicamente care sunt utilizate de peste 70% dintre pacienti.

“Un calcul diferentiat pentru medicamentele cu pret accesibil, care sunt in majoritatea lor medicamente generice, ar afecta pozitiv doua treimi din tratamentele utilizate in prezent in Romania, care trateaza cele mai vulnerabile categorii sociale, respectiv medicamentele pentru afectiuni cardiovasculare, reumatice, ale aparatului respirator, precum si antibioticele la preturi accesibile”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Medicamentele generice – o solutie majora pentru tratamentul pacientilor

Reprezentantii APMGR considera ca medicamentele generice reprezinta una din solutiile cele mai importante pentru ca toti pacientii sa aiba acces la tratament.

In acelasi timp, acestia precizeaza ca finantarea listei de medicamente compensate doar prin taxa clawback nu este realista si pune sub risc accesul populatiie la tratamentul de baza.

“Continuarea aplicarii taxei clawback in forma actuala poate duce si la distrugerea capacitatilor de productie farmaceutica din Romania, care sunt exclusiv producatoare de medicamente generice”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: