Aplicatia Coronavirus COVID-19 Romania, implementata de Spitalul Militar Bucuresti

12/06/2020

Aplicatia Coronavirus COVID-19 Romania, implementata de Spitalul Militar Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aplicatia-coronavirus-covid-19-romania-implementata-de-spitalul-militar-bucuresti/

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ va implementa aplicatia Coronavirus COVID-19 Romania, care monitorizeaza si centralizeaza datele cu privire la raspandirea virusului SARS-CoV-2 la nivel national.

“Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, a finalizat, in data de 29 mai 2020, procesul de evaluare al propunerilor de proiecte din Planul National de cercetare-dezvoltare si inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDIII), domeniu de prioritate publica ‘Sanatate’, Competitia Solutii 1 – ‘Tehnici avansate de management a epidemiei in comunitate’. (…) Aplicatia Coronavirus COVID-19 Romania, care monitorizeaza si centralizeaza datele cu privire la raspandirea virusului SARS-CoV-2, la nivel national, proiect elaborat de Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, alaturi de partenerul sau CERTSIGN SA, a reusit sa impresioneze comisia de selectie prin: analiza extrem de riguroasa a stadiului actual al evolutiei pandemiei cu noul coronavirus; identificarea unei palete largi de modalitati de aplicare si potentiali beneficiari/ utilizatori; identificarea problemelor; definirea obiectivelor masurabile; gradul de noutate si de complexitate; metodologia si tehnicile care vor fi utilizate, instrumentele, echipamentele si solutiile software ce urmeaza a fi aplicate; aplicarea aspectelor de etica care vor fi implicate in cercetare, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, dar mai ales prin viabilitatea si sansele de succes ale proiectului propus”, se precizeaza intr-un comunicat al unitatii medicale.

Continut educational:

Aplicatia Coronavirus COVID-19 Romania realizeaza o harta a distributiei spatiale a tuturor cazurilor confirmate oficial si o statistica ce arata evolutia pe zile. Proiectul mai cuprinde informatii legate de infrastructura spitaliceasca, densitatea populatiei, dar si detaliile relevante ale fiecarui caz in parte.

Potrivit sursei citate, principalii beneficiari ai aplicatiei sunt membrii comunitatii epidemiologice din directiile de sanatate publica si din spitale, experti care vor beneficia de avantajele identificarii rapide ale contactilor celor infectati cu COVID-19 si, astfel, se vor putea efectua, mult mai facil, anchetele epidemiologice.

De asemenea, managerii de spitale reprezinta un alt grup de beneficiari prin sprijinul pe care il ofera aplicatia Coronavirus COVID-19 Romania in managementul decizional al resurselor umane, al dotarii cu echipamente de protectie si, implicit, in bugetarea de activitatilor specifice contextului pandemic.

Si nu in ultimul rand, cetatenii sunt principalii beneficiari, acestia fiind avertizati, in timp real, de posibilitatea de contaminare aparuta intr-o anumita zona.

Etichete: aplicatie coronavirus, aplicatie covid-19, spitalul militar bucuresti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi