Anticorpii in urma infectarii cu noul coronavirus persista cel putin noua luni (studiu)

20/07/2021
Anticorpii in urma infectarii cu noul coronavirus persista cel putin noua luni (studiu)

Anticorpii in urma infectarii cu noul coronavirus persista cel putin noua luni (studiu)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/anticorpii-dupa-covid-19-persista-cel-putin-noua-luni/

Potrivit Imperial College London si Universitatii din Padova, anticorpii dobanditi in urma infectarii cu noul coronavirus dureaza cel putin noua luni, informeaza DPA.

Nivelurile de anticorpi ”se mentin ridicate”, indiferent daca persoana infectata a dezvoltat sau nu simptome de COVID-19, boala cauzata de acest virus, dupa cum au constatat cercetatorii dupa testarea pacientilor din nordul Italiei, una dintre regiunile cele mai afectate la inceputul pandemiei, re;ateaza si Agerpres.

”Marea majoritate a infectiilor cu SARS-CoV-2 (coronavirus), indiferent de prezenta simptomelor, dezvolta anticorpi”, conform cercetarii publicate la inceputul acestei saptamani in jurnalul stiintific Nature Communications.

Aproximativ 3.000 de locuitori dintr-un oras din nordul Italiei, carantinat cu ajutorul armatei la inceputul anului 2020 dupa descoperirea unora dintre primele contagieri cu noul coronavirus din Europa, au fost testati pentru anticorpi in luna mai 2020 si, din nou, in noiembrie.

La sfarsitul anului trecut, ”nivelurile detectabile de anticorpi” s-au mentinut la 98,8 procente dintre persoanele care au contractat virusul in februarie sau martie.

Echipa de cercetatori a declarat ca a detectat chiar si cazuri de crestere a nivelului de anticorpi, ceea ce sugera ”potentiale reinfectari” si un posibil ”impuls dat sistemului imunitar”.

”Trebuie sa continuam sa monitorizam persistenta anticorpilor pentru perioade mai lungi de timp”, a atras atentia Enrico Lavezzo de la Universitatea din Padova, conducatorul echipei de cercetatori.

Etichete: anticorpi coronavirus, nivel de anticorpi dupa infectare, studiu anticorpi covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: