ANPC a retras de pe piata 5.000 de masti pentru copii care s-au dovedit neconforme

12/02/2021

ANPC a retras de pe piata 5.000 de masti pentru copii care s-au dovedit neconforme

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/anpc-a-retras-de-pe-piata-5-000-de-masti-pentru-copii-care-s-au-dovedit-neconforme/

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a retras de de pe piata 5.000 de masti pentru copii, produsul nefiind conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protectie si cu standardul european relevant.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

“Spre informare – Rapex 12 februarie 2021. Notificare Romania – Masca de protectie pentru copii FLIPPY, potential periculoasa. Au fost retrase de la comercializare 5.000 bucati, de la un operator economic din judetul Covasna. Produsul promoveaza un potential de protectie impotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificata ca atare de catre organismul european relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul sa nu indeplineasca cerintele de sanatate si siguranta si, prin urmare, poate sa nu fie protejat in mod adecvat daca nu este combinat cu masuri suplimentare. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protectie si cu standardul european relevant EN 149”, informeaza pe pagina sa de Facebook Paul Anghel directorul general al institutiei.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a efectuat, pana acum, actiuni de verificare a respectarii prevederilor legale la comercializarea mastilor, iar in urma acestor actiuni de control au fost notificate 21 de produse tip “masca” chirurgicala/medicala sau de protectie pe portalul Uniunii Europene – Safety Gate – sistemul de alerta rapida pentru produse nealimentare periculoase (RAPEX).

Etichete: masti pentru copii, masti neconforme, alerta masti anpc

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Anticorpii generati de infectia cu SARS-CoV-2 dureaza intre 6 si 12 luni, iar acestia cresc dupa vaccinare

Un medic propune introducerea unui program national de promovare a donarii de sange

Compania Novavax spune ca vaccinul sau anti-Covid are o eficienta de peste 90% impotriva noilor tulpini

Posturile de directori DSP vor fi scoase la concurs in lunile urmatoare

Situatiile in care EMA nu recomanda administrarea vaccinului anti-Covid-19 AstraZeneca