ANMDMR anunta retragerea unui medicament de pe piata

23/12/2020
ANMDMR anunta retragerea unui medicament de pe piata

ANMDMR anunta retragerea unui medicament de pe piata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/anmdmr-anunta-retragerea-unui-medicament-de-pe-piata/

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) anunta retragerea voluntara globala a medicamentului Zerbaxa (ceftolozan/tazobactam) 1g/0,5 g pulbere pentru concentrat pentru solutie perfuzabila

“Sapte loturi ale medicamentului Zerbaxa (ceftolozan/tazobactam) nu au trecut testele de sterilitate. Cinci dintre acestea au avut rezultate pozitive la Ralstonia pickettii, conform analizei efectuate de MSD. Niciunul dintre aceste loturi nu a fost eliberat pe piata. Toate loturile de medicament distribuite pe piata inainte de acest incident au indeplinit specificatiile necesare pentru eliberare, inclusiv cele privind sterilitatea”, se precizeaza in comunicatul postat pe site-ul ANMDMR.

Potrivit sursei citate, ca masura de precautie, MSD retrage toate loturile de Zerbaxa aflate in termen de valabilitate. Aceasta este o retragere voluntara pana la nivel de farmacie. Farmaciilor li se cere sa puna imediat in carantina toate cantitatile de medicament, pentru a fi colectate pana la data de 11 ianuarie 2021.

De asemenea, Agentia Nationala a Medicamentului transmite profesionistilor din domeniul sanatatii ca trebuie sa intrerupa imediat utilizarea medicamentului Zerbaxa si sa ia in considerare solutii alternative de tratament pentru pacientii lor.

Etichete: ANMDMR, Zerbaxa, medicament retras

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: