ANMDM despre medicul electrocutat de la Coltea: Nu s-a facut dovada instruirii medicului

06/09/2016

ANMDM despre medicul electrocutat de la Coltea: Nu s-a facut dovada instruirii medicului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/anmdm-despre-medicul-electrocutat-de-la-coltea-nu-s-a-facut-dovada-instruirii-medicului/

operatie-premieraAgentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) precizeaza intr-un raport intocmit in urma electrocutarii unui medic de la Spitalul Coltea ca nu s-a facut dovada instruirii acestuia.
“Cordonul de legatura dintre portelectrod si echipamentul de electrochirurgie cu curenti de inalta frecventa era sectionat la imbinarea cu portelectrodul, fara insa a se constata topirea izolatiei cablului si nici a se simti miros de arsura electrica. De mentionat este faptul ca accesoriile implicate in incident au fost accesorii reutilizabile, apartinand spitalului”, scrie in comunicatul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale.

In finalul raportului, ANMDM mai precizeaza ca nu s-a facut dovada instrui medicului care a reclamat incidentul:

“Nu s-a facut dovada respectarii cerintei privind nominalizarea unei persoane cu responsabilitati  in ceea ce priveste respectarea instructiunilor de utilizare si respectiv, de verificare vizuala a integritatii echipamentelor si de efectuare a testelor necesare inainte de utilizarea acestora.
–   Nu s-a facut dovada instruirii medicului care a utilizat echipamentul Electrocauter GN300 si a reclamat incidentul.”

Reamintim ca medicul electrocutat in sala de operatii din cauza unui electrobisturiu este dr. Marian Stamate, care dupa incident a avut nevoie de ingrijiri la Terapie Intensiva.

“A mai fost un caz acum cateva luni si acum am fost iar subiectul acestei nenorociri. In urma cu trei luni am trecut prin aceeasi situatie cu un alt aparat, dar de acelasi tip. Sunt aparate de 7 sau 8 ani de zile. Consumabilele nu sunt schimbate cum ar trebui sa fie schimbate, adica frecvent. Lucrurile astea se intampla si din cauza unui management foarte prost”, a declarat medicul atunci pentru Antena 3.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Popescu says:

    Dupa cate stiu,aceste aparate trebuiesc intretinute de un specialist,verificate inainte de intrare cu ele in functie.Ar trebuii ca inante de utilizarea lor specialistul care se ocupa de ele sa semneze ca sunt functionabile.Atunci sint sigur ca nu se vor mai intampla incidente care pun in pericol viata medicilor si a pacientilor

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial