Aniversarea FormareMedicala.ro, sarbatorita la Conferinta Nationala de Medicina Familiei 2013

29/03/2013

Aniversarea FormareMedicala.ro, sarbatorita la Conferinta Nationala de Medicina Familiei 2013

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aniversarea-formaremedicala-ro-sarbatorita-la-conferinta-nationala-de-medicina-familiei-2013/

logo formaremedicala.roIn cea de-a treia zi a Conferintei Nationale de Medicina Familiei 2013 portalul FormareMedicala.ro a sarbatorit implinirea a doi ani de la lansare. Cu aceasta ocazie au fost prezentate progresele pe care platforma le-a inregistrat, dar si detalii despre informatiile noi care pot fi regasite pe acest portal realizat sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei.

In doi ani de la lansare platforma FormareMedicala a ajuns sa reuneasca o comunitate de 7500 de medici membri, dintre acestia mai mult de 3500 urmand si cursurile de educatie medicala continua accesibile gratuit pe portal. De asemenea, in acesti doi ani de activitate platforma a inregistrat 4000 de examene promovate cu un procent de peste 80%.

Cursuri EMC online si gratuite

Punctul de interes si obiectivul principal al platformei sunt reprezentate de cursurile EMC puse la dispozitia medicilor de familie din Romania in scopul de a-i ajuta in procesul de formare medicala continua. In cei doi ani de activitate oferta de cursuri EMC online s-a imbogatit semnifictiv, in prezent fiind active 16 cursuri ce trateaza patologii si tematici diverse, precum: astm, bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC), acnee, hiperplazia benigna de prostata (HBP), herpesvirusurile umane, boli lizozomale, vaccinologie.

Toate aceste cursuri sunt realizate de comisii formate din medici de familie si medici specialisti, intr-o forma interactiva si usor accesibila. Cursurile EMC de pe FormareMedicala.ro cuprind informatii, elemente grafice si animatii menite sa explice si sa exemplifice procesele si conceptele tratate. Mai mult decat atat, medicii care urmeaza aceste cursuri au acces la referinte externe utile pentru aprofundarea cunostinelor dobandite.

Feedback pozitiv din partea cursantilor

Pentru a evalua impactul cursurilor EMC de pe platforma asupra activitatii medicilor de familie, dar si pentru a analiza gradul de satisfactie cu privire la continutul acestora, in perioada 16-29 iunie 2012 a fost desfasurat un studiu calitativ. Rezultatele acestuia au aratat ca:

  • 95% dintre cei chestionati au apreciat un impact major al cursurilor asupra procesului de diagnosticare
  • 80% dintre medicii au afirmat ca studiul acestor cursuri le-a imbunatatit comunicarea cu pacientii, fapt ce a influentat pozitiv aderenta acestora la tratament
  • 70% dintre medici au afirmat ca informatiile insusite in urma studiului i-au ajutat sa creasca numarul pacientilor diagnosticati.

Resursa de articole si carti medicale

Alaturi de importanta componenta de educatie medicala, FormareMedicala.ro este definita si de un important element informativ, sustinut de sectiunile de “Educational”, “Educatia pacientului”, “Carte medicala” si nu in ultimul rand, de blogul pe care il gazduieste sub umbrela sa si care reprezinta un excelent mod de promovare pentru medicii care posteaza articole.

Asadar, au fost doi ani bogati, in care FormareMedicala.ro s-a dezvoltat datorita interesului crescut pe care medicii il  manifesta pentru educatia medicala continua, dar si pentru noutatile si evenimentele specifice domeniului in care activeaza. Ne bucuram sa va avem aproape, va multumim si promitem sa pastram calitatea si profesionalismul cu care v-am obisnuit. 

 

Echipa FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: