Aniversare emotionanta! SNMF a implinit 25 de ani de existenta

12/10/2015

Aniversare emotionanta! SNMF a implinit 25 de ani de existenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aniversare-emotionanta-snmf-a-implinit-25-de-ani-de-existenta/

SNMF-25-ANISocietatea Nationala de Medicina Familiei ( SNMF) a implinit luni, 12 octombrie 2015, 25 de ani de existenta.

Daca puteti face putin loc in indarjirea voastra acestui fapt, priviti onest in urma unde am fost si unde am ajuns si cate s-au intamplat in toti anii acestia – asa incepe un mesaj emotionant postat pe Facebook de Dr. Sandra Alexiu astazi, in zi de mare sarbatoare pentru Societatea Nationala de Medicina Familiei.

25 de ani- multi, putini?

Atunci cand s-a pornit la drum, nu exista aceasta specialitate, nu exista pregatire academica, iar medicii din Romania nu aveau nicio legatura cu reteaua internationala de medicina familiei.

Astazi, nu doar ca SNMF conteaza in sistemul romanesc de sanatate, dar medicii de familie inseamna practic baza acestui sistem.

“La 25 de ani, SNMF se simte ca la prima tinerete. Avem planuri, incercam sa ne facem strategii si imagine pentru minunata noastra specialitate si pentru colegii nostri”, a declarat pentru Formare Medicala, Dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Aniversare cu emotii

Nu de putine ori medicul de familie din Romania a fost pus la incercare. Acest lucru s-a intamplat inca de la inceputuri si nici vremurile actuale nu promit o normalitate in sistem prea curand.

Dar, cu toate astea, medicul de familie este doctorul cel mai aproape de pacient si cel care intelege cel mai bine nevoile lui.

Aniversarea de 25 de ani de activitate si recunoastere, a fost una emotionanta…

“Suntem emotionati, dar este o emotie constructiva, de suflet, care ne poarta inainte, spre maturitate”, a mai afirmat cu emotie in glas, Dr. Rodica Tanasescu.

Astazi, lumea cunoaste bine institutia medicului de familie, iar lumea medicala recunoaste Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Acest lucru este posibil doar indarjirii unor oameni devotati, care nu s-au lasat indoiti la prima rafala de vant.

“Pe cei care pot gasi cateva momente de detasare, pe cei care iubesc aceasta specialitate si isi respecta meseria, ii asigur ca ne straduim sa pastram fruntea medicului de familie sus si locul lui acolo unde il merita. Chiar daca lupta e grea, dureaza si e de uzura, eu inca mai cred ca merita sa ne vedem de drumul nostru inainte”, a declarat si Dr. Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati