Angajatii unui spital suport Covid si-au castigat in instanta sporurile pentru munca in conditii periculoase

09/07/2021

Angajatii unui spital suport Covid si-au castigat in instanta sporurile pentru munca in conditii periculoase

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/angajatii-unui-spital-suport-covid-si-au-castigat-in-instanta-sporurile-pentru-munca-in-conditii-periculoase/

Mai multi angajati ai Spitalului de Urgenta ‘Elena Beldiman’ Barlad, desemnat unitate suport COVID-19 in cursul anului trecut, au castigat in instanta sporuri cuprinse intre 55% si 85% din salariul de baza, pentru activitatea desfasurata in timpul pandemiei.

Potrivit avocatilor, inainte de actiunea in instanta s-a incercat rezolvarea situatiei pe cale amiabila, dar fosta conducere a unitatii medicale nu a acceptat sa plateasca sporurile prevazute de legislatia in vigoare.

“Angajatii Spitalului din Barlad au fost privati de anumite drepturi, iar oamenii nu meritau acest lucru mai ales in aceasta perioada de pandemie. Am incercat initial pe cale amiabila sa rezolvam problema, dar conducerea de la acea vreme nu a acceptat. Am fost astfel nevoiti sa apelam la instanta de judecata. Magistratii au constatat si ei ca angajatii spitalului suport COVID-19 au fost privati de sporuri cuprinse intre 55% si 85% din salariul de baza, conform legilor in vigoare, legi care au fost eludate de vechea conducere. Aceasta a tinut la secret un buletin de expertizare emis de catre Directia de Sanatate Publica, au incercat sa il ascunda si in instanta chiar. Documentul a fost emis in anul 2018 si prevedea acordarea unor sporuri pentru munca in conditii deosebit de periculoase. Aceasta este clar o latura a infractiunii de abuz in serviciu”, a declarat, avocatul Oana Iovu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, ea a precizat ca reprezentantii conducerii spitalului nu au atacat decizia data de instanta, iar salariatii urmeaza sa-si primeasca drepturile banesti.

Etichete: sporuri spital covid, spital barlad

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: