Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

16/04/2021

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/angajatii-care-se-vaccineaza-impotriva-covid-19-ar-putea-beneficia-de-o-zi-libera-platita/

Deputatii Oana Toiu si Radu Molnar au depus o initiativa legislativa care prevede ca persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 pot sa beneficieze, la cerere, de o zi libera.

“Venim in fata romanilor cu un proiect care sa incurajeze vaccinarea. Suntem constienti ca e singura varianta pentru a scapa de pandemie. La cerere, angajatii vor avea o zi libera pentru a se vaccina”, a transmis deputatul Radu Molnar, membru in Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, potrivit unui comunicat citaat de Agerpres.

Initiativa, care modifica Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, propune ca, in ziua vaccinarii anti-COVID, angajatii sa beneficieze de o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, iar elevii, studentii si militarii sa primeasca o zi scutire de frecventa.

Potrivit sursei citate, ar putea beneficia de o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, si unul dintre parinti in ziua vaccinarii copilului cu varsta de pana la 14 ani sau a copilului cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani.

Potrivit proiectului, beneficiarii acestor prevederi trebuie sa prezinte documentele justificative eliberate de institutia la care a fost efectuata vaccinarea. Ziua libera pe care o pot cere angajatii este valabila atat pentru primul vaccin, cat si pentru rapel.

Etichete: zi libera pentru vaccinare, vaccinarea anti-covid,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: