Andrei Baciu: Task Force pentru combaterea cancerului in Romania, la CNAS

18/10/2023
Andrei Baciu: Task Force pentru combaterea cancerului in Romania, la CNAS

Andrei Baciu: Task Force pentru combaterea cancerului in Romania, la CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/andrei-baciu-task-force-pentru-combaterea-cancerului-in-romania-la-cnas/

De astazi, la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) functioneaza un Task Force pentru combaterea cancerului in Romania format din reprezentanti ai institutiei si medici implicati in lupta cu cancerul, anuntat Andrei Baciu, presedintele CNAS, pe pagina sa de Facebook.

“Incepem prin a realiza o cartografiere clara a tuturor serviciilor medicale existente in domeniul oncologiei, de la cele preventive la cele de tratament, de la medicina primara si ambulatorie la serviciile medicale spitalicesti. Vom analiza si serviciile medicale conexe de suport pentru fiecare judet in parte.
Pasul doi consta in definirea foarte clara a serviciilor medicale pe care ne dorim sa le avem, noi ca tara, pe viitor. Vom proiecta in mod realist si pe baze stiintifice nevoia de servicii de oncologie pentru urmatorii 5 ani, astfel incat reformarea serviciilor medicale acordate asiguratilor sa fie realizata in mod sustenabil.”, a precizat Andrei Baciu.

El a mai precizat ca, pentru a construi un sistem de sanatate modern, european, in Romania, trebuie sa stim unde ne aflam astazi si incepem cu domeniul oncologiei. Dupa ce vom avea o imagine clara asupra situatiei actuale, vom sti mai bine ce si unde lipseste.

“Este esential sa avem un plan pe termen mediu si lung de dezvoltare. Acesta va fi unul din obiectivele acestui Task Force. O Romanie mai sanatoasa, un sistem modern si eficient de sanatate nu se construiesc de la sine. Trebuie sa lucram eficient, transparent si cu viziune pentru a face din Romania o tara ca afara.
Dorinta si speranta mea este de a face tot ceea ce putem astfel incat pacientii si asiguratii din Romania sa aiba acces cat mai rapid la servicii medicale cat mai apropiate de standarde europene.
Ca sa ne facem o idee despre cat de serioasa este situatia si de ce oncologia este o prioritate absoluta, ne raportam la urmatoarele cifre, din primul semestru al anului.”, a mai scrie Andrei Baciu, pe Facebook.

In Programul national de oncologie erau inregistrati 143.033 pacienti, dintre care 28.457 de pacienti (o cincime dintre pacientii oncologici) la Bucuresti, Cluj (11.661 pacienti), Iasi (8.078), Timis (7.340), Ialomita (605) si Tulcea (475).

Important de mentionat este faptul ca acest demers nu dubleaza activitatile sau rolurile pe care le au alte grupuri de lucru. Potrivit sefului CNAS, se va face in continuare tot ce tine de institutie pentru implementarea Planului national de prevenire si combatere al cancerului in Romania.

“Acest Task Force are ca obiectiv definirea unei imagini cat mai clare a serviciilor oferite astazi, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pacientilor oncologici, cat si stabilirea unui plan sustenabil pentru accesul echitabil si nediscriminatoriu al asiguratilor la serviciile medicale, investigatiile si tratamentele decontate din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate.”, a mai transmis Baciu.

Etichete: combaterea cancerului, andrei baciu, CNAS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: