Andrei Baciu: Astazi se deblocheaza criza din sanatate. Am reparat o inechitate

14/11/2023
Andrei Baciu: Astazi se deblocheaza criza din sanatate. Am reparat o inechitate

Andrei Baciu: Astazi se deblocheaza criza din sanatate. Am reparat o inechitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/andrei-baciu-astazi-se-deblocheaza-criza-din-sanatate-am-reparat-o-inechitate/

Se deblocheaza criza din sanatate. Angajatii Caselor de asigurari de sanatate vor inceta protestul si vor incepe efectuarea platilor pentru spitale, servicii medicale si medicamente.

“Ca urmare a discutiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat ca angajatii caselor de asigurari de sanatate vor incepe de astazi efectuarea platilor pentru spitale, servicii medicale si medicamente. Practic, astazi se deblocheaza criza din sanatate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reusit sa impuna adoptarea proiectului de lege care raspunde solicitarilor angajatilor CNAS.”, a transmis Andrei Baciu, presedintele CNAS pe pagina sa de Facebook.

El a mai adaugat ca a fost reparata ‘o inechitate’, in conditiile in care ‘profesionisti din domeniul asigurarilor sociale de sanatate castigau mult mai putin decat angajati din alte institutii cu functii similare’.

“Fac mentiunea ca adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat si ca modificarile implica strict fondurile proprii ale CNAS.  In acelasi timp, am reparat o inechitate, pentru ca profesionisti din domeniul asigurarilor sociale de sanatate castigau mult mai putin decat angajati din alte institutii cu functii similare. Un sistem nu poate fi cu adevarat performant si eficient fara oameni profesionisti si motivati. Este un proces inceput de cateva luni de zile care se finalizeaza intr-o perioada plina de provocari, insa orice amanare a solutionarii ar fi echivalat cu un blocaj.”, a mai precizat Baciu.

Sursa: Andrei Baciu/FB
Sursa foto: Blocul National Sindical/FB

Etichete: protest angajati cnas, criza sanatate, venituri angajati cnas, andrei baciu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: