UPDATE | Cadre medicale si pacienti infectati | Ancheta epidemiologica la Petrosani dupa ce o femeie a fost depistata cu Covid-19

12/03/2020

UPDATE | Cadre medicale si pacienti infectati | Ancheta epidemiologica la Petrosani dupa ce o femeie a fost depistata cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ancheta-epidemiologica-la-petrosani-dupa-ce-o-femeie-a-fost-depistata-cu-covid-19/

Femeia confirmata cu coronavirusul Covid-19, la Petrosani, a infectat alti oameni. Rezultatele partiale ale probelor luate celor care au intrat in contact cu ea, arata ca alte sase persoane s-au imbolnavit.

Potrivit Ministerului Sanatatii, cele 6 persoane confirmate pozitiv sunt:

– 0 femeie, 58 ani, pacient,
– 0 femeie, 74 ani, pacient
– 0 femeie, 52 ani, pacient
– 0 femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
– 0 femeie, 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
– 0 femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical

La momentul transmiterii acestei stiri, joi, 12 martie, ora 22:00, se asteapta rezultatele celorlalte probe ale persoanelor care au mai intrat in contact cu femeia de 26 de ani. In total, pana la acest moment, au fost trimise spre analiza 42 de probe, dar nu este exlus ca numarul sa creasca in urma anchetei epidemiologice.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

O ancheta epidemiologica a fost declansata la Spitalul de Urgenta din Petrosani dupa ce o femeie de 26 de ani care a fost internata in unitatea medicala a fost depistata pozitiv la testul pentru virusul COVID-19.

“In urma rezultatelor analizelor care au confirmat ieri infectia cu COVID – 19 pentru o femeie de 26 de ani, internata la Spitalul de Urgenta din Petrosani, a fost declansata ancheta epidemiologica si au fost recoltate probe de la 42 de persoane care au intrat in contact cu pacienta. Probele au fost trimise la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara si se asteapta rezultatele. Conform procedurilor, cele 42 de persoane au intrat in regim de izolare la domiciliu. Totodata, in spital se iau masuri de dezinfectie sub coordonarea medicului epidemiolog. Spitalul din Petrosani aplica in continuare reguli stricte privind accesul in unitatea medicala”, a precizat Lucian Morogan, purtatorul de cuvant al Prefecturii Hunedoara, potrivit unui comunicat de presa.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Boala artrozica

Femeia de 26 de ani, care a fost depistata pozitiv la testul pentru coronavirusul COVID-19, a fost transportata la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara.

Inainte cu cateva zile, ea fusese amendata cu suma de 10.000 de lei pentru ca nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu, desi i se comunicase ca trebuie sa ramana acasa dupa ce s-a intors din Italia, pe 1 martie. Potrivit mai multor surse, atat ea, cat si mama ei au parasit izolarea in repetate randuri.

Etichete: coronavirus, covid-19, coronavirus romania, test coronavirus, izolare coronavirus, spitalul de urgenta petrosani

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Utilizarea unor doze mari de antibiotice poate sa faca unele bacterii mai rezistente

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Studiu: Circa 60% dintre pacientii spitalizati cu Covid-19 au simptome persistente si dupa sase luni

BioNTech mizeaza pe eficacitatea vaccinului produs impreuna cu Pfizer si impotriva noilor variante ale SARS-CoV-2

OMS: Varianta de Covid -19 din India a fost clasata drept ingrijoratoare | Tulpina detectata in 44 de tari