Ancheta epidemiologica extinsa si izolarea la domiciliu, elemente pentru combaterea Covid-19

29/04/2020

Ancheta epidemiologica extinsa si izolarea la domiciliu, elemente pentru combaterea Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ancheta-epidemiologica-extinsa-si-izolarea-la-domiciliu-elemente-pentru-combaterea-covid-19/

Ancheta epidemiologica extinsa si izolarea la domiciliu sunt elemente cheie pentru a controla transmiterea noului coronavirus, potrivit unui studiu preluat de Press Association.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca identificarea persoanelor care au intrat in contact cu pacientii infectati cu Covid-19, in scopul izolarii rapide a celor care ar putea fi infectati, scurteaza perioada pe care persoanele infectate o petrec in comunitate, relateaza si Agerpres.

Studiul, publicat in revista Lancet Infectious Diseases, a avut la baza analiza a 391 de cazuri de coronavirus si a 1.286 dintre contractele apropiate ale acestora din Shenzhen, China, pe o perioada de patru saptamani, de pe 4 ianuarie pana pe 12 februarie.

Continut educational:

Cercetarea a ajuns la concluzia ca identificarea celor care au intrat in contact cu o persoana infectata a crescut viteza cu care au fost confirmate noile cazuri cu doua zile, de la o medie de 5,5 zile, la 3,2 zile.

De asemenea, conform surselor citate, ancheta epidemiologica a redus de asemenea durata necesara izolarii persoanelor infectate cu aproape doua zile, de la o medie de 4,6 zile, la 2,7, potrivit cercetarii.

Totodata, autorii au scos in evidenta si neajunsurile studiului, printre care si imposibilitatea de a depista absolut toate persoanele cu care cineva a venit in contact.

Etichete: ancheta epidemiologica, izolarea la domiciliu, combatere infectie coronavirus, preventie covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU