Ancheta epidemiologica extinsa si izolarea la domiciliu, elemente pentru combaterea Covid-19

29/04/2020

Ancheta epidemiologica extinsa si izolarea la domiciliu, elemente pentru combaterea Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ancheta-epidemiologica-extinsa-si-izolarea-la-domiciliu-elemente-pentru-combaterea-covid-19/

Ancheta epidemiologica extinsa si izolarea la domiciliu sunt elemente cheie pentru a controla transmiterea noului coronavirus, potrivit unui studiu preluat de Press Association.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca identificarea persoanelor care au intrat in contact cu pacientii infectati cu Covid-19, in scopul izolarii rapide a celor care ar putea fi infectati, scurteaza perioada pe care persoanele infectate o petrec in comunitate, relateaza si Agerpres.

Studiul, publicat in revista Lancet Infectious Diseases, a avut la baza analiza a 391 de cazuri de coronavirus si a 1.286 dintre contractele apropiate ale acestora din Shenzhen, China, pe o perioada de patru saptamani, de pe 4 ianuarie pana pe 12 februarie.

Continut educational:

Cercetarea a ajuns la concluzia ca identificarea celor care au intrat in contact cu o persoana infectata a crescut viteza cu care au fost confirmate noile cazuri cu doua zile, de la o medie de 5,5 zile, la 3,2 zile.

De asemenea, conform surselor citate, ancheta epidemiologica a redus de asemenea durata necesara izolarii persoanelor infectate cu aproape doua zile, de la o medie de 4,6 zile, la 2,7, potrivit cercetarii.

Totodata, autorii au scos in evidenta si neajunsurile studiului, printre care si imposibilitatea de a depista absolut toate persoanele cu care cineva a venit in contact.

Etichete: ancheta epidemiologica, izolarea la domiciliu, combatere infectie coronavirus, preventie covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala