Amenzi aplicate unui spital si unor cadre medicale dupa depistarea mai multor cazuri de Covid-19

25/05/2020

Amenzi aplicate unui spital si unor cadre medicale dupa depistarea mai multor cazuri de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/amenzi-aplicate-unui-spital-si-unor-cadre-medicale-dupa-depistarea-mai-multor-cazuri-de-covid-19/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba a aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de peste 52.000 de lei Spitalului Municipal Sebes si unor cadre medicale cu prilejul unui control desfasurat sambata, ca urmare a depistarii mai multor cazuri de Covid-19 in randul unor pacienti si angajati.

“Ca urmare a controlului igienico-sanitar din data de 23.05.2020 efectuat de inspectorii DSP Alba la o unitate sanitara din judet, urmare a depistarii unui numar total de 6 cadre medicale infectate cu SARS- COV-2, s-au aplicat un numar de 4 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 52.400 lei pentru deficientele constatate, dupa cum urmeaza: 1 amenda pe persoana juridica in valoare de 30.000 lei (…), 2 amenzi persoana fizica in valoare de 10.000 lei fiecare (…), 1 amenda persoana fizica in valoare de 2.400 lei (…)”, a transmis directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, sanctiunile pe persoana fizica au fost aplicate personalului medical raspunzator de deficientele constatate.

“Totodata, s-a interzis functionarea sectiei de interne – cardiologie – compartiment izolare, pentru o perioada de 48 de ore, pentru efectuarea operatiunilor de dezinfectie terminala si dezinsectie si se va continua testarea tuturor pacientilor aflati in spital si a personalului angajat. Deficientele constatate in urma controlului se refera la nerespectarea circuitelor functionale pentru COVID19, a spatiilor de echipare, dezechipare si decontaminare a personalului, colectare si depozitare necorespunzatoare a deseurilor medicale, precum si nerespectarea procedurilor generale de curatenie si dezinfectie in unitatea sanitara. Mentionam ca deficientele constatate se refera la camera de garda si sectia interne-cardiologie”, a mai precizat seful DSP Alba, potrivit sursei citate.

Un nou focar de coronavirus a fost inregistrat in Alba in cadrul unei unitati sanitare, unde au fost depistate pozitiv sase cadre medicale. Anterior, au fost depistati pozitiv si pacienti.

Etichete: dsp alba, spital municipal sebes, cadre medicale covid-19, personal medical coronavirus, cazuri covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii