Ambulantele private vor raspunde la numarul 112

12/10/2021

Ambulantele private vor raspunde la numarul 112

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ambulantele-private-vor-raspunde-la-numarul-112/

 In perioada urmatoare, ambulantele private vor raspunde la apelul 112 pentru a ajuta sectorul public de sanatate in acest val al pandemiei, spune Adela Cojan, seful CNAS.

“Este foarte ingreunat accesul ambulantelor catre pacientii care suna la 112 pentru testarea COVID. Am facut o serie de virari de credite bugetare de la alte domenii pentru a implica inclusiv ambulantele private care vor raspunde la numarul 112, pentru a ajuta sectorul public. In aceasta lupta trebuie sa intelegem cu totii ca, fara un parteneriat public – privat, mai ales in conditiile in care s-au restrictionat internarile pentru afectiunile programabile in spitalele COVID sau suport-COVID, acestora trebuie sa le asiguram accesul in celelalte institutii sanitare, fara sa tinem cont de forma de proprietate a institutiei sanitare respective”, a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS in cadrul videoconferintei ‘Sanatate si FARMA – Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea’.

De asemenea, ea s-a aratat ingrijorata de numarul mic de persoane imunizate impotriva Covid-19, In opinia sa, retelele de social-media au depasit, ca viteza de transmitere, informatiile venite din partea expertilor in domeniu.

“Din pacate, social media si retelele sociale au depasit cumva ca si viteza de transmitere a zvonurilor si a teoriilor conspirationiste informatiile care au venit mereu de la decidentii din sanatate publica, epidemiologie, virusologie”, a mai precizat presedintele CNAS.

Etichete: ambulanta 112, ambulante private, solicitari 112, adela cojan, cnas

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati

Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida