Alimentele probiotice previn moartea bebelusilor nascuti prematur

11/04/2013

Alimentele probiotice previn moartea bebelusilor nascuti prematur

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alimentele-probiotice-previn-moartea-bebelusilor-nascuti-prematur/

poza femeie insarcinataMajoritatea bebelusilor nascuti prematur sunt expusi unui risc ridicat de deces din cauza enterocolitei necrotizante, o inflamatie care distruge mucoasa intestinala.  Aceasta afectiune inflamatorie poate provoca si paralizie cerebrala, in anumite cazuri necesitand si interventie chirurgicala.

In cautarea unei solutii pentru rezolvarea acestor cazuri, un grup de cercetatori australieni a descoperit ca administrearea alimentelor probiotice bebelusilor prematuri previne aparitia enterocolitei necrotizante. Astfel, in cadrul studiului cercetatorii au amestecat prduse probiotice cu laptele matern si au alimentat bebelusii nascuti prematur printr-o sonda.

Alimentele probiotice contribuie la dezvoltarea si mentinerea echilibrului florei intestinale, fapt ce previne inflamatiile. Aceste alimente contin microorganisme, bacterii si drojdii care participa la formarea florei intestinale. Primul bebelus nascut prematur caruia i s-au administrat probiotice in cadrul studiului realizat la Spitalul Nepean din Sydney a fost Madison Parsey, in varsta de 14 luni, care a raspuns pozitiv la tratamentsi in prezent se simte bine, dupa cum a declarant tatal acestuia.  Mai mult decat atat, in ultimul an niciun bebelus nascut inainte de termen care a primit acest tip de alimentatie nu a prezentat simptome ale enterocolitei necrotizante.

Tratamentul propus de medicii australieni nu reprezinta doar o solutie eficienta in prevenirea enterocolitei necrotizante in cazul copiilor nascuti prematur, ci si o modalitate de tratament cu costuri reduse, de doar 75 de dolari, in comparatie cu tratamentul medicamentos al acestei afectiuni, care poate depasi 250.000 de dolari.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial