Alianta Pacientilor Cronici: Ministerul Sanatatii nu reactualizat lista de medicamente compensate si gratuite

19/02/2015

Alianta Pacientilor Cronici: Ministerul Sanatatii nu reactualizat lista de medicamente compensate si gratuite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alianta-pacientilor-cronici-ministerul-sanatatii-nu-reactualizat-lista-de-medicamente-compensate-si-gratuite/

medicamente1Alianta Pacientilor Cronici din Romania a afirmat ca Ministerul Sanatatii nu a reactualizat lista de medicamente compensate si gratuite si a sustinut ca nu a prevazut buget pentru un numar de 23 de molecule noi.

“Au trecut 7 ani, peste 2.500 de zile de cand ne luptam cu bolile noastre si pierdem razboi dupa razboi pentru ca nu ne putem trata cu acele medicamente care ne-ar oferi sanse reale la viata. Sunt 7 ani de cand discutam cu autoritatile, de cand tragem semnale de alarma si tot atatia ani de cand autoritatile au ales sa ne ignore. Am reusit prin instanta sa-i obligam sa-si indrepte atentia catre noi si sa raspunda solicitarilor noastre de a avea acces la medicamente de ultima generatie.¬† Am castigat din iunie 2014 pana in prezent 7 (sapte) procese cu statul roman, obtinand pentru aproximativ 50 de pacienti ordonanta presedintiala, cu alte cuvinte le-am obtinut dreptul la viata.¬† Intr-un stat responsabil si civilizat, de la primul proces echipa politica a ministerului ar fi demisionat”, a afirmat Cezar Irimia, presedinte¬† al Aliantei Pacientilor Cronici din Romania, potrivit unui comunicat de presa.

El a reamintit ca in anul 2014 APCR a demarat mai multe procese impotriva statului roman, unul dintre acestea prin care s-a cerut declansarea procedurii de infringement pentru incalcarea Directivei 89/105 care prevede ca statele europene sa solutioneze cererile de introducere a unor terapii pe listele de medicamente compensate si gratuite in maxim 180 de zile de la depunerea documentatiilor.

“Pe langa procesele castigate in tara, la Bruxelles este analizata cererea noastra (a APCR) de penalizarea Romaniei (infringement) pentru incalcarea Directivelor europene”, a mai spus presedintele APCR citat si de Agerpres.

1 Comentarii

  1. DUMITRACHE LUCIAN says:

    CAND DOMNILOR CAND ?!!! STEPTAM SI TOT SERVIM “GOGOSILE “MINISTRULUI SANATATII !APCR SE CHINUE CU PROCESE DAR IN ZADAR !MAI IMPORTANTE SUNT AVERILE PE CARE VOR SA LE ADUNE DIN BANI DIN PROGRAMELE DE SANATATE !!MINISTRU MINTE DE 8 LUNI INC)ONTINU !BOLNAVI CU HEP C MOR !! GENOCID !

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: