Alianta Medicilor: Dorim sa protestam public fata de liderii politici informali si formali care au creat confuzie in randul opiniei publice

11/11/2015

Alianta Medicilor: Dorim sa protestam public fata de liderii politici informali si formali care au creat confuzie in randul opiniei publice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alianta-medicilor-dorim-sa-protestam-public-fata-de-liderii-politici-informali-si-formali-care-au-creat-confuzie-in-randul-opiniei-publice/

ALIANTA-MEDICILORIn ultima perioada se discuta intens despre ce trebuia si nu trebuia facut in legatura cu victimele din incendiul de la Clubul Colectiv.

Asociatia noastra, ca asociatie care reprezinta interesele medicilor din Romania, protesteaza public fata de modul in care este gestionata aceasta criza. Dorim sa spunem public ca avem un deosebit repect pentru tot personalul medical care se ocupa direct de acesti pacienti, care i-au ingrijit in ultimele zile.  Ei sunt eroii nenumiti in ciuda problemelor provocate de managerii sanatatii romanesti.

Dorim sa protestam public fata de liderii politici informali si formali care au creat  confuzie in randul opiniei publice, oameni care nu au facut altceva decat sa stea in fata camerelor de filmat si au facut lobby unor politicieni pentru beneficii vremelnice.

In primul rand noi ca stat nu avem conditii de a trata marii pacienti arsi si nu am avut niciodata. Nu avem dotari, camere sterile, unitati de arsi. Nu suntem pregatiti cu personal si nu intelegem de ce nu s-a detasat personal de la unitatile spitalicesti din Romania pentru a suplini deficitul din Bucuresti. Iar daca ne cunoastem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipa din strainatate? Dotarile nu se rezuma doar la materiale sanitare, e nevoie de conditii aseptice ridicate pe care, din pacate, nici un spital public din Romania nu le are.

Transferurile pacientilor s-au facut doar la insistenta ONG-urilor din Romania care au pus presiune pe Ministerul Sanatatii si pe managementul spitalelor.  Nu a existat niciun fel de intentie din partea guvernantilor de a transfera pacientii sau a cere ajutor. Aproape tot sprijinul a venit prin mobilizarea societatii civile, a cetatenilor romani din diaspora.

Faptul ca pacientii au fost bine tratati, cat de bine s-a putut, e meritul personalului care a facut eforturi supraomenesti, fara dotari cu multe ore de munca si care au inceput sa fie epuizati.

Protestam public  impotriva ministrului demisionar – Nicolae Banicioiu, Prof. dr. Ioan Lascar, dr. Raed Arafat, Prof dr. Enescu Mircea Dan – care din motive necunoscute noua au incercat sa musamalizeze situatia reala si competenta noastra ca tara.

Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului de Sanatate din Romania

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Nistor Mircea says:

    Bine că recunosc că transferurile s-au făcut la presiunea străzii şi mediei,pentru că,nu-i aşa în România toţi se pricep la medicina şi la fotbal.Perfect,doctorii care au grijă să-i pună să semneze declaraţii că-şi iau răniţii la tratament cu avionul pe propria răspundere.S-a văzut clar că pentru destul de mulţi,plecarea era hazardantă din punct de vedere al riscului vital,mulţi dintre ei murind în timpul transportului sau la sosire..

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: