Alexandru Rafila: Nu am auzit niciun moment despre desfiintarea CNAS

04/08/2023
Alexandru Rafila: Nu am auzit niciun moment despre desfiintarea CNAS

Alexandru Rafila: Nu am auzit niciun moment despre desfiintarea CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alexandru-rafila-nu-am-auzit-niciun-moment-despre-desfiintarea-cnas/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a dat asigurari, intr-o conferinta de presa, ca nu poate fi vorba despre desfiintarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

“Am auzit afirmatia domnului prim ministru si Am vazut ca in presa a aparut cu totul altceva. Eu nu am auzit niciun moment despre desfiintarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Da, trebuie sa discutam despre modul de organizare a serviciilor sau de decontare a serviciilor si opinia mea este ca intotdeauna concurenta este binevenita. De exemplu, in Israel exista patru case de asigurari de sanatate, toate sunt publice, nu sunt case private. O astfel de situatie concurentiala poate duce la imbunatatirea calitatii serviciilor medicale. Discutam despre chestiuni de principiu, nu despre amanunte. Ieri mi-a cerut solutie public. Noi avem pregatite diverse variante si asta este o decizie care necesita multe acte normative si nu numai asta, ci si multa munca si profesionalism. Este un drum, nu o decizie”, a declarat ministrul Sanatatii, ALexandru Rafila, vineri, intr-o conferinta de presa.

Reamintim ca Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, sa demareze elaborarea unor norme care sa aiba ca obiectiv schimbari profunde la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Etichete: cnas, rafila, ciolacu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: