Alexandru Rafila: Motiunea este un rezumat al postarilor de pe Facebook

19/09/2023
Alexandru Rafila: Motiunea este un rezumat al postarilor de pe Facebook

Alexandru Rafila: Motiunea este un rezumat al postarilor de pe Facebook

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alexandru-rafila-motiunea-este-un-rezumat-al-postarilor-de-pe-facebook/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a spus ca motiunea depusa la Parlament impotriva sa este rezumatul unor postari de Facebook ale unei persoane care ‘nu este nici medic si nu are niciun fel de experienta in conducerea unitatilor medicale’.

“Din pacate, motiunea este un rezumat al postarilor de pe Facebook a unei persoane care nu este nici medic, nu are niciun fel de experienta in conducerea unitatilor medicale, un delator de profesie. (…) este constituita din invectivele si frustrarile repetate de mai bine de un an de zile in spatiul public a unui deputat care cu greu poate fi numit coleg sau profesionist in vreun domeniu”, a afirmat Rafila la dezbaterea motiunii simple ‘Ministrul Rafila – turistul lenes si cinic care lasa Romania fara spitale’, potrivit Agerpres.

El a precizat ca Guvernul nu renunta la niciunul dintre proiectele incluse initial in PNRR. Potrivit ministrului, constructia de unitati sanitare noi nu s-a blocat, contractele nu s-au reziliat si nici nu se vor rezilia.

“Cand am aflat ca a fost depusa o motiune la Parlament din partea unor parlamentari din opozitie am primit actiunea cu interes. Apreciez critica, daca este facuta cu buna-credinta si ea corespunde realitatii, deoarece poate duce la imbunatatirea unor activitati. Din pacate, asa cum au dezamagit cand au fost la guvernare, semnatarii acestei motiuni continua sa o faca si din opozitie. Nu am vazut nicio urma de buna-credinta din partea USR si a Fortei Dreptei. Minciuni, calomnii repetate, dezinformare sunt ingredientele textului motiunii depuse impotriva mea. (…) Dupa dezastrul lasat in plina pandemie in sistemul sanitar pe care a trebuit sa il reparam, USR recidiveaza impreuna cu Forta Dreptei si propun, de fapt, romanilor blocarea celor mai ambitioase proiecte de investitie din domeniul medical din Romania asa cum au facut-o si atunci cand au condus Ministerul Sanatatii”, a mai precizat ministrul.

Acesta a spus ca pentru combatarea si controlul infectiilor nozocomiale a facut mai mult decat orice alt ministrul al Sanatatii de pana in prezent.

Totodata, el a subliniat ca va participa si in viitor la activitati in strainatate unde prezenta sa este necesara si importanta pentru tara.

“Eu nu sunt un om iresponsabil si voi participa si in viitor la activitatile din strainatate la care prezenta mea este necesara si importanta pentru tara. Reprezentarea cu cinste si onoare a tarii la reuniuni unde prezenta ministrului este obligatorie este o datorie, nu o excursie de lux. La fel si semnarea acordurilor bilaterale care permit inclusiv tratarea pacientilor romani in strainatate si colaborarea intre institutii medicale”, a mai afirmat ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.

Motiunea simpla impotriva ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, a fost dezbatuta, luni, in plenul Camerei Deputatilor, urmand ca votul sa fie dat miercuri.

Etichete: motiune rafila, ministrul alexandru rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: