Camera Deputatilor: Motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila

18/09/2023
Camera Deputatilor: Motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila

Camera Deputatilor: Motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/camera-deputatilor-motiune-simpla-impotriva-ministrului-sanatatii-alexandru-rafila/

Motiunea simpla impotriva ministrului Sanatatii Alexandru Rafila, este dezbatuta, luni, in plenul Camerei Deputatilor, urmand ca votul sa fie dat miercuri.

Motiunea simpla, intitulata ‘Ministrul Rafila – turistul lenes si cinic care lasa Romania fara spitale’, este semnata de 56 de deputati USR si ai partidului Forta Dreptei, relateaza Agerpres.

Initiatorii motiunii ii cer ministrului Sanatatii sa plece din functie, ‘pentru ca Romania sa aiba sansa de a avea spitale noi, nu maghernite insalubre’, iar pacientii, medicii si asistentele sa aiba sansa ‘la adevar’ in sistemul sanitar.

Potrivit initiatorilor, motiunea este ‘un strigat de revolta’ pentru ca, niciodata in istoria sa recenta, sanatatea din Romania nu a mai avut parte de un ministru PSD ‘atat de slab si de nepasator fata de nevoile pacientilor si ale sistemului sanitar’.

Acestia afirma ca absolut toate serviciile judetene de ambulanta sunt conduse de manageri interimari, cu numiri din sase in sase luni, prin ordin al ministrului Rafila, personalul fiind insuficient si suprasolicitat, iar ambulantele vechi, ‘unele de 10-15 ani, cu peste 1 milion de kilometri parcursi’, mai relateaza sursa citata.

In document se mai sustine ca niciunul dintre locurile din spitalele din Romania nu indeplineste criteriile pentru a trata mari arsi, mentionandu-se ca ‘ministrul Rafila refuza sa faca reforme’, ‘Romania pierde banii din PNRR pentru spitale si dotari – 740 de milioane de euro’, iar investitiile in medicina prespitaliceasca sunt in intarziere.

Etichete: motiune simpla rafila, motiune ministrul sanatatii, alexandru rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: